Els ous són una increïble font de proteïna i greix d'alta qualitat i poden ajudar a prevenir malalties, incloent les cardíaques. La seva preservació no és un tema menor a l'hora de consumir-los, ja que menjar un ou dolent pot produir greus problemes de salut.

Tens ous a la nevera que porten molts dies i no saps si són dolents? Quan un ou es deixa durant molt temps a una temperatura que supera els 10è és molt probable que es posi en mal estat. Et donem uns trucs per detectar l'estat d'aquest aliment i t'expliquem com saber si un ou és dolent per evitar possibles intoxicacions.

Diversos trucs molt diferents

Com saber si un ou està podrit

Examina l'ou a contraclaror:

Si trobes una closca d'ou trencada és probable que el seu interior s'hagi contaminat, ja que per les obertures es propicia l'ingrés de certs microoganismes que acceleren el procés de descomposició. Per assegurar-te, pots posar l'ou a contraclaror i agitar-lo de manera circular. Durant la rotació has de detectar que el rovell, a contraclaror, es manté en el centre.

Ous

Verifica si un ou és dolent en un vas d'aigua

Si no disposes de la llum adequada o continues tenint dubtes després d'examinar l'ou a contraclaror, un altre truc molt efectiu que t'ajudarà a saber si l'ou és dolent és introduir-lo en un vas d'aigua. Si flota significarà que l'ou està en mal estat i amb total probabilitat haurà passat més d'un mes de la seva posta. Al contrari, si s'enfonsa ràpidament voldrà dir que és un ou fresc. En cas que s'enfonsi però es quedi vertical, l'ou no és fresc i comença a posar-se dolent. Es pot consumir perquè és possible que s'acosti als 15 dies després de la posta, encara que no és el més aconsellable.

Agita l'ou

Una altra forma d'estar segura/o que prepararàs un plat sa i lliure d'impureses és agitar l'ou que vagis a utilitzar i comprovar si s'escolta el so de líquid al seu interior. Si és així, significarà que aquest ou està en mal estat. Recorda que els ous frescos presenten una clara que ocupa la totalitat de la closca, per la qual cosa no s'hauria d'escoltar gens en agitar-los.

Trenca l'ou i observa-ho

Una altra manera de saber si un ou és bo és que, en obrir-lo, l'aspecte de la clara ha de ser gelatinós i no ha de presentar cap tipus d'impureses o taques. Per aquesta raó, si els trucs anteriors no funcionen o continuen generant-te dubtes, la prova definitiva és trencar-lo i examinar directament l'interior.