Les proteïnes són els maons sobre els quals es construeixen els nostres cossos: els ossos, la pell i els músculs estan formats per aquestes molècules d'aminoàcids. Hi ha diferències entre les millors proteïnes per a dones i homes? Les necessitats nutricionals, les característiques físiques i la distribució del greix corporal d'homes i dones són completament diferents. Generalment, un home necessita una ingesta calòrica més gran que una dona.

Una dona activa o esportista pot necessitar 2500 calories, mentre que un home pot arribar a 2800. Fins i tot a nivell de proteïnes, hi ha petites diferències. La ingesta de proteïnes que una persona necessita també varia segons l'estil de vida i el percentatge de massa muscular.

Quines són les funcions de les proteïnes?

Les proteïnes són molècules compostes d'aminoàcids. Cada proteïna està formada per una seqüència diferent dels 20 aminoàcids disponibles en la naturalesa. L'estructura i funció de la proteïnes depèn d'aquesta seqüència.

Les proteïnes tenen moltes funcions diferents i són essencials per a la nostra vida. Són l'estructura de les nostres cèl·lules i teixits, transporten substàncies vitals com l'hemoglobina, regulen les hormones i actuen com a catalitzadors de moltes funcions bioquímiques, mentre tenen un paper central en el nostre sistema immunològic.

Les proteïnes són molècules compostes d'aminoàcids

Proteïnes per a dona

Quines proteïnes necessiten les dones? Alguns dels problemes de salut més comuns de les dones estan relacionats amb la salut òssia i els desequilibris hormonals, encara que són les malalties cardiovasculars i el càncer de mama els més perillosos. Parlant de benestar i bellesa, les preocupacions més generalitzades per a les dones són el greix corporal, la pell, el cabell i les ungles.

Proteína Vegetal
Proteína Vegetal

Segons diversos estudis científics, les proteïnes vegetals són sens dubte millors per a la nostra salut. A diferència de les proteïnes animals, no estan acompanyades de greixos saturats ni d'aquestes substàncies cancerígenes que es desenvolupen a causa de l'exposició a la calor durant la seva cocció, així com tampoc d'antibiòtics o altres restes hormonals presents a la carn i els ous, especialment quan no són orgànics.

Segons un estudi de 2010, una dieta basada en plantes podria:

1. Reduir el risc de desenvolupar càncer de mama i còlon a causa de la disminució general de la ingesta excessiva de proteïnes en la dieta.

2. Reduir el risc de càncer a causa de la ingesta desproporcionada d'omega-6 en comparació amb omega-3.

3. Reduir el risc de desenvolupar malalties cardiovasculars gràcies a la menor presència de colesterol.

4. Quant a la forma física, les proteïnes de pèsol podrien millorar la massa muscular i augmentar la resistència física.

5. Les proteïnes de l'arròs serien capaces d'augmentar la massa magra, disminuint el greix corporal més ràpid que altres proteïnes.

Quantes proteïnes necessites prendre?

Les recomanacions habituals parlen d'una ingesta diària total de proteïnes d'aproximadament 0,8 grams per quilogram de pes corporal en persones sedentàries, fins a 1,5 g / kg per als qui practiquen esports intensos. És important demanar ajuda a un dietista o nutricionista per tenir un tractament personalitzat.

Opcions de proteïnes en pols:

Proteïna d'arròs: Són proteïnes excel·lents per a l'esport i per a la salut dels músculs, la pell i el cabell. Fàcilment digeribles i no tòxiques, no sobrecarreguen el fetge.

Proteïna de pèsol: Rica en aminoàcids, té un sabor neutre i és particularment versàtil.

Proteïna de cànem: Una proteïna completa que té tots els aminoàcids essencials que necessitem.