Qui no gaudeix d'un bon mango com a postres riques i nutritives? Aquesta fruita té un excepcional sabor i és apreciada tant als països orientals com en occident.

De gran llavor i textura sucosa però ferma, hi ha al mercat diferents tipus de mango que ens ofereixen sabors, colors i formes diversos. Externament, els mangos solen ser verds, vermells i grocs, però per dins comparteixen el mateix to daurat.

 

El seu atractiu no resideix únicament en el gastronòmic, sinó també en les seves aportacions nutricionals i dietètiques

mànec|mango
 

 

Propietats, beneficis i formes de menjar mango

La seva textura agradable i el seu sabor dolç fa del mango una de les fruites més consumides a tot el planeta. Però el seu atractiu no resideix únicament en el gastronòmic, sinó també en les seves aportacions nutricionals i dietètiques: els mangos contenen més de 20 vitamines i altres tants minerals.

A l'article d'avui explicarem quins són les propietats i els beneficis de menjar mango per a la teva salut física i mental.

1. Prevé l'asma

Gràcies als betacarotens presents a la polpa del mango és més fàcil prevenir el desenvolupament de malalties respiratòries tals com l'asma. Aquest nutrient també és present al bròcoli, els albercocs, la carbassa o fins i tot el formatge.

2. Una ajuda contra el càncer

De nou, gràcies als betacarotens presents al mango, el nostre organisme és capaç de prevenir certes formes de càncer, especialment el càncer de pròstata, tal com va detectar un extens estudi dut a terme a la Universitat d'Harvard. Aquest antioxidant també ha demostrat tenir un efecte protector en l'aparició de càncer de còlon.

3. Millora la nostra salut ocular

Un altre antioxidant present al mango, la zeaxantina, és capaç de filtrar part dels rajos de llum blava que danya la nostra vista. En aquest cas, la zeaxantina actua com a protector en la nostra salut visual, tal com han detectat diferents investigacions. A més, es pot assenyalar que menjar diverses peces de fruita diàriament és un dels factors protectors davant de problemes de visió com la degeneració macular que pateixen moltes persones d'edat avançada.

4. Protegeix els teus ossos

Sent especialment ric en vitamina K, el mango és un dels millors aliments per prevenir el deteriorament de la massa òssia. La vitamina K ens permet augmentar la quantitat de calci essencial que absorbim després de cada ingesta de lactis o altres aliments rics en aquest mineral, i això és una ajuda molt important per evitar fractures i tenir una perfecta salut òssia.

5. Especialment indicat per a pacients de diabetis

Els pacients de diabetis tipus 1 es beneficien de la gran quantitat de fibra que aporta el mango. Diferents estudis han evidenciat que la fibra manté la glucosa en nivells controlables. A més, les persones que pateixen diabetis tipus 2 també noten millora en el seu nivell de sucre en sang i en els nivells d'insulina.

6. Prevé malalties cardíaques

El mango és un aliment molt ric en fibra, en vitamines i en potassi. Just aquests tres components nutritius són essencials per ajudar el nostre organisme a prevenir malalties i problemes cardiovasculars. Diverses investigacions han mostrat que ingerir aliments amb potassi i reduir la ingesta de sodi és la base per a una dieta que protegeixi el nostre cor de patir certs trastorns.

7. Contra el restrenyiment

Solem fer poca atenció a la nostra salut digestiva, però el cert és que el mango, així com la majoria de fruites, és ric en aigua i fibra. Aquests dos components ens ajuden a prevenir el restrenyiment i a anar al bany amb regularitat.

8. Fa brillar la pell i el cabell

Les persones especialment interessades en millorar la brillantor de la seva pell i cabell també troben un gran aliat en aquesta fruita. El mango conté molta vitamina A, un nutrient que regula la producció de seu. Gràcies a aquest component, menjar mango ens ajuda a mantenir la pell i el cabell brillants i correctament hidratats.