Ens fiquem a la cuina i seguim les receptes al peu de la lletra, però de vegades hi pot haver algun error. Ens passem amb la sal o se'ns en va la mà amb el picant. Un bon plat ha de tenir un bon equilibri de sabors per això cal llançar el condiment just perquè així sigui. Et donem 5 tips perquè si et passes amb el picant en una recepta el puguis solucionar Pren nota!

1- Els lactis:

La millor manera per neutralitzar un plat massa picant, són els lactis. Depèn de com sigui la recepta se li pot afegir llet, llet de coco, iogurt i fins i tot una mica de mantega. Qualsevol aliment que tingui a veure amb els lactis, ajudarà a rebaixar el picant.

2- Fruita seca:

Si el plat t'ha sortit massa picant una altra recomanació per corregir-lo és la fruita seca. Ametlles picades, crema de cacauet o tahini (pasta de sèsam). El greix de la fruita seca ajuda a equilibrar els sabors.

La millor manera per neutralitzar un plat massa picant, són els lactis

3- Verdures amb sucres:

Afegir verdures al plat és una solució per reduir el picant. Verdures com la pastanaga o les patates poden ser grans aliades. Aquestes verdures absorbeixen el sabor picant i gràcies al seu contingut en sucres li donen un toc dolç.

Picant
Picant

4- Guisats amb més brou:

Si el guisat que has preparat és un brou, la millor manera de reduir el picant és afegint més brou. Si veus que ja hi ha massa brou pots treure una mica del que ha sortit picant i afegir del que encara no ho està.

5- Contrast de sabors: Cítrics

Aquesta recomanació és adequada sobretot per a les vinagretes o amaniments per a amanides. Afegir cítrics com a suc de llimona sol ser una bona idea. També pots llançar-li uns trossos de tomàquet per compensar el picant.

De tota manera, el millor consell que es pot donar és posar-li poc picant, perquè si et falta és més fàcil afegir que després rebaixar.