Nespra: es tracta d'una fruita ataronjada amb una polpa carnosa, dolç amb un lleuger toc àcid. Les nespres són els fruits de l'arbre que rep el mateix nom i que pertany a la família botànica de les Rosáceas, igual que altres fruites com la pera, la pruna, les cireres o la poma.

Les nespres també es coneixen amb el nom de Merla en algunes zones. Aquesta fruita és ideal durant totes les etapes de la vida a causa de les seves propietats nutricionals. I en aquest post les descobriràs.

Les nespres també es coneixen amb el nom de Merla en algunes zones

Encara que podem trobar durant tot l'any melmelades o conserves de nespra, per aprofitar millor el sabor i les propietats de les nespres s'han de consumir durant la seva època (primavera) i han de ser de producció ecològica, per evitar residus de pesticides.

Nísperos
Nespres

Les nespres se solen menjar el natural, principalment com a postres o entre apats, però també queden molt bé si s'inclouen en amaniments i salses, dolces, rostits o amanides. En aquest article veurem les seves propietats nutricionals i els beneficis del consum d'aquesta fruita de primavera.

Valor nutricional de les nespres

  • Les nespres ens aporten 50 kcaloríes per cada 100 grams.
  • La nespra ens aporta vitamines C, E, B1, B6, B2, A (carotens) i B9.
  • També compte en la seva composició amb minerals com el potassi, el fòsfor, el calci, magnesi, sodi, ferro, zinc, iode i seleni.
  • Les nespres tenen acció astringent, diürètica, antiinflamatòria, antidiabètica, saciante, antidiarreïca, hepatoprotectora, antiàcida, digestiva, antioxidant.