Un cabell saludable és un símbol de salut i bellesa. Però per aconseguir aquest estat, és aconsellable portar una alimentació sana amb una varietat de nutrients que li permetin mantenir un bon creixement i aspecte.

Encara que és cert que amb l'edat i els canvis hormonals que tenim en la vida el cabell pot veure's afectat, el cert és que amb una dieta rica en aquestes vitamines i minerals o fins i tot amb suplementació addicional, es pot millorar molt el seu estat. Especialment si s'ha produït molta pèrdua de cabell, com pot ocórrer després d'un embaràs o després d'una època d'estrès o l'aprimament del mateix.

Vitamines del grup B

Les deficiències de riboflavina, biotina, folato i vitamina B12 s'han associat amb la caiguda del cabell, com es recull en aquest estudi dut a terme entre experts de Miami i l'Aràbia Saudita. La biotina (vitamina B) és un dels suplements més populars per al cabell, la pell i les ungles, igual com la vitamina B12. Les persones que segueixen una dieta vegetariana o vegana poden tenir deficiències, pel que seria aconsellable consultar amb un professional.

Vitamina C

La vitamina C és un antioxidant que té diverses funcions importants que poden afectar la salut del cabell, com la síntesi de col·lagen, que conté aminoàcids necessaris per elaborar queratina, una part de l'estructura del cabell. A més, millora l'absorció del ferro, que protegeix el cabell de l'estrès oxidatiu, que s'ha relacionat amb la caiguda del cabell.

Dona cuidant el seu cabell / Unsplash
Dona cuidant el seu cabell / Unsplash

Vitamina D

La falta de vitamina D està associada amb la caiguda del cabell i en el dia d'avui és una de les vitamines que presenta una deficiència més gran en la població. S'obté a través dels raigs del sol, certs aliments com els peixos blaus, els lactis o els ous.

Ferro

El ferro és un mineral important per a moltes funcions corporals, inclòs el transport d'oxigen als teixits de tot el cos. La deficiència d'aquest mineral, que és la més comuna al món, pot provocar anèmia i pèrdua de cabell, especialment en les dones.

Zinc

El zinc és un mineral important per al nostre organisme. Contribueix a la funció immunològica, la síntesi de l'ADN i la cicatrització de ferides. Una deficiència de zinc pot provocar la caiguda del cabell.

Omega 3

Els olis essencials omega 3 són beneficiosos per al cabell, perquè augmenten la seva densitat i enforteixen el fol·licle pilós. Els aliments més rics són els peixos grassos, les nous i la chía.