Les proteïnes són saludables per al cor. Però quan es tracta de triar les millors fonts de proteïna, val la pena ser exigent. I també és important menjar la quantitat adequada de diferents classes de proteïnes.

Per exemple, avui dia són molts els que obtenen més proteïnes de les necessàries de les carns amb alt contingut de greixos saturats. I això pot elevar els nivells de colesterol dolent (LDL), la qual cosa pot provocar malalties cardíaques.

Un dels camins recomanables a prendre és el de reemplaçar les carns riques en greixos per proteïnes més saludables per al cor com a peix, llegums, aus, fruita seca, productes lactis baixos en greix i ous. Els nutrients en aquestes formes de proteïna poden ajudar a reduir el colesterol i la pressió arterial, i a mantenir un pes saludable.

Per això, a partir d'aquí desgranarem les millors fonts de proteïna.

El peix és una de les millors opcions per ajudar a prevenir malalties cardiovasculars. Per a aquest propòsit dos dels millors tipus de peix són la tonyina i el salmó.

Tonyina

A més de la proteïna magra que s'obté de la tonyina, aquest peix també ofereix el benefici dels àcids grassos omega 3, que, com se sap des de fa molt temps, redueixen el risc de diversos problemes cardiovasculars. La tonyina també conté vitamines B12 i D, niacina i seleni.

Salmó

Sigui salvatge, fresc o fins i tot enllaunat, és una opció intel·ligent per al cor. Igual com la tonyina, el salmó conté omega 3, així com fòsfor, potassi, seleni i vitamines B6, B12 i D.

El salmó salvatge és més alt en àcids grassos omega 3 i altres nutrients, per la qual cosa és una millor opció que el salmó de piscifactoria.

Peça de salmón : Pixabay
Peça de salmón / Pixabay

Fruita seca i llegums

La fruita seca és una de les opcions de proteïnes més saludables per al cor i dins d'aquests, les nous, les ametlles, els anarcads i els cacauets hi ha entre els més recomanats.

Els llegums com les mongetes, els pèsols i les llenties són una altra excel·lent opció. No contenen colesterol i compten amb bastant menys greix que la carn.

Ocells de corral

Els ocells de corral, com el pollastre o el gall dindi, són una de les principals fonts de proteïnes baixes en greix. Això sí, convé evitar les peces arrebossades i fregides, així com la pell que les recobreix.

Lactis baixos en greix i ous

La llet, el formatge i el iogurt desnatats són productes lactis que, sent baixos en greix, contenen proteïna interessant per a la salut coronària.

Així mateix, es recomana utilitzar clares d'ou o productes de clara d'ou pasteuritzats en lloc d'ous sencers amb rovells  per obtenir dosi de proteïna. Encara que és cert que diferents investigacions consideren que la majoria de les persones pateixen pocs o cap canvi en els nivells de colesterol amb el consum d'ous sencers.