Joves, nens, dones, ancians o homes. Qualsevol persona, independentment de la seva edat, pot tenir dolor de genoll, un símptoma que pot aparèixer sobtadament, encara que en la majoria dels casos sorgeix després d'un cop o una lesió i que, encara que a priori el dolor sigui lleu, pot anar empitjorant a poc a poc.

Les causes del dolor són multifactorials, a més dels traumatismes i els cops, també influeixen les sobrecàrregues, les males postures i els desgastos per l'edat, tal com assenyalen els experts. I és que el mal de genoll es tracta àmpliament des de molts vèrtexs de la medicina.

El mal de genolls té moltes causes possibles

A més, el sobrepès, realitzar activitat de forma excessiva o tenir antecedents d'artritis també són factors de risc per tenir en el futur problemes amb els genolls. L'impacte que el mal de genoll tindrà en el dia a dia dependrà de la intensitat. En ser una articulació de càrrega, el dolor limitarà la mobilitat. Mentre major sigui el dolor, major serà aquesta limitació.

Mal de Genoll
Mal de Genoll

Els especialistes indiquen que quan dol el primer que caldria determinar és la capacitat mecànica que té aquest genoll, quin grau de càrrega o de treball pot manejar o si cal fer descansos amb o sense càrrega. Això serà crucial per determinar el tractament per alleujar el dolor.

Entre les mesures per reduir-lo se'n poden assenyalar algunes com les següent:

  • La temperatura és el primer antiinflamatori. El fred actua com a calmant. A partir d'allà, es pot immobilitzar, segons la situació, amb genolleres o fèrules.
  • Estar en repòs: La millor indicació quan el mal de genoll és aguda és reposar. En els casos en els quals el dolor es torna crònic, cal adequar l'activitat física a la capacitat de resistència de la persona procurant ni passar-nos ni quedar curta.
  • Finalment, els genolls són per a tota la vida, per la qual cosa cal utilitzar-les amb prudència. Hi ha molta gent jove que està fent maratons sense pensar i cal utilitzar el cos amb prudència. En el cas de les persones grans, recomanen mantenir l'activitat física i el moviment, ja que mentre més fort estigui el quàdriceps, més protegida estarà el genoll. Per aconseguir-ho el genoll ha de ser activat i utilitzat diàriament.

A més, davant de qualsevol situació d'alerta o de dolor als nostres genolls, haurem d'acudir a un especialista per veure què ens està podent succeir. Finalment, tenir una musculatura a les cames que estigui ben treballada també serà una cosa positiva. Això descarregarà als nostres genolls de molt treball, que a la llarga ho agrairem.