Per a un bon estat físic i setmanalment, l'OMS recomana realitzar activitats físiques aeròbiques moderades durant almenys 150 a 300 minuts o activitats físiques aeròbiques intenses durant almenys 75 a 150 minuts. Així ho recull al seu últim informe, ja que aquestes activitats aporten beneficis addicionals per a la salut.

Dins de l'exercici físic que es pot realitzar es troba la natació, una excel·lent forma de treballar tot el cos i el sistema cardiovascular. Una hora de natació crema gairebé tantes calories com córrer, sense l'impacte als ossos i les articulacions. Aporta un gran nombre de beneficis com els següents.

És un esport molt complet

La natació augmenta la freqüència cardíaca sense estressar el cos, tonifica els múscul i augmenta la força i la resistència. A més, enforteix el cor i els pulmons i ajuda a equilibrar la pressió sanguínia, com recull aquest estudi realitzat a la Xina.

Molt recomanable per a afeccions reumatològiques i articulars

És una activitat física molt segura perquè evita l'alt impacte que produeixen altres activitats físiques en les articulacions i els ossos. Fins i tot pot ajudar a reduir el dolor i recuperar-se d'una lesió. Segons aquest estudi publicat a The Journal of Reumatology, les persones amb artrosi experimenten reduccions significatives en el dolor i la rigidesa de les articulacions i menys limitacions físiques després de participar en activitats com nedar i caminar amb bicicleta.

Crema calories

La natació és una manera eficient de cremar calories, al voltant de 423 per hora a un ritme baix o moderat i fins a 715 calories si és vigorós, més que caminant o fent altres exercicis com el ioga.

Dona nedant / Unsplash
Dona nedant / Unsplash

Millora la qualitat del son

La natació és accessible per a molts sectors de la població que toregen amb problemes físics que fan que un altre tipus d'esports, com córrer, siguin menys aconsellables. Per això és una bona opció per als adults grans que busquen millorar el son, perquè l'activitat física aeròbica regular ha demostrat la seva eficàcia per lluitar contra l'insomni.

Millora l'estat d'ànim

Com un altre tipus d'activitat física, la natació també té un efecte positiu sobre l'estat d'ànim. Però és que a més, és un esport que augmenta el benestar i la tranquil·litat i pot resultar molt relaxant.

És assequible

En el dia d'avui existeixen opcions per a la majoria de les persones a l'hora d'acudir a una piscina a practicar natació i és un esport que requereix molt poca inversió en material, a diferència de d'altres.