Et ve de gust provar coses noves amb què continuar cuidant la teva nutrició i la teva salut? Has dit sí? Et donem alguna pista? Què tal si ens centrem en la kombucha? Tant si ja has sentit abans aquesta paraula com si és la primera vegada que la llegeixes, en les següents línies, si ens acompanyes, t'explicarem què és la kombucha i quins són els seus beneficis. Vens?

 

Què és la kombucha

Si et sembla bé començarem per la seva definició. La kombucha és una beguda no alcohòlica fermentada que es prepara a base de te amb un sabor que oscil·la entre el dolç i l'àcid. El seu mètode d'elaboració és molt semblant al del iogurt casolà, però en lloc d'utilitzar llet es fa servir te com a ingredient principal, sent per tant una opció ideal per refrescar-se de forma sana.

kombucha
 

 

De què està composta

Aquesta fermentació s'aconsegueix a través d'un cultiu de bacteris i llevats a més del fong de kombucha, sent l'esmentada fermentació la que transforma el te en una beguda amb una gran quantitat de vitamines (B1, B2, B3, B6, B12, àcid fòlic, C, D, E i K), enzims, llevats i polisacàrids, àcids orgànics essencials i minerals (ferro, potassi, zinc, manganès, cobri, calci i magnesi).

Ara que ja hem vist què és la kombucha analitzarem quins són les seves propietats i els seus beneficis. Atenció, perquè la llista és molt llarga!

 

Gràcies als seus àcids orgànics i als probiòtics que conté el seu consum ajuda a equilibrar i regular més fàcilment la flora intestinal

 

Bona per a la hidratació

Un dels grans avantatges de la kombucha és que el seu consum és bo per mantenir alts els nostres nivells d'hidratació. I ara que la calor s'intensifica, més encara. En ser rica en aigua, en vitamines i en minerals, la seva ingesta ens hidrata i ho fa d'una forma més sana que si recorreguéssim a un altre tipus de begudes amb més quantitat d'additius o sucres.

 

Bona per a la digestió

A més, gràcies als seus àcids orgànics i als probiòtics que conté el seu consum ajuda a equilibrar i regular més fàcilment la flora intestinal, combatent per tant el restrenyiment i els problemes associats amb aquest trastorn.

 

Funció antioxidant

Més beneficis? N'hi ha molts més. En ser rica en polifenols, la kombucha és antioxidant i ideal per tractar problemes de circulació i d'inflamació, sobretot si es fa amb te verd, a més de per combatre la diabetis i l'obesitat, ja que conté 30 calories per cada 100 mil·lilitres.

 

Barrera contra el colesterol

A què no t'esperaves que la kombucha tingués tantes propietats? Ja que encara n'hi ha més! La kombucha pot reduir també els marcadors del colesterol dolent i augmentar els nivells del colesterol bo.

 

Bona per a fetge i ronyons

Així mateix, la kombucha és una de les begudes més beneficioses per al fetge i els ronyons, ja que estimula els enzims hepàtics per eliminar més fàcilment els compostos tòxics. I és, al seu torn, una beguda que millora el metabolisme dels sucres i el funcionament general dels ronyons.

 

Aliada del sistema immunològic

Com segurament estàs imaginant, la kombucha és una gran aliada del sistema immunològic ja que l'ajuda a reforçar-se davant de la presència de possibles infeccions.

 

El toc d'història

I ara que ja saps què és la kombucha i quines són les seves propietats, ens permetrem la petita llicència de revelar el seu origen. T'atreveixes a dir quin és? Si has pensat a la Xina hauràs encertat.

De fet, la kombucha es consumeix en el gegant asiàtic des de fa més de 2000 anys, i d'allà la seva tradició mil·lenària. Com ha arribat a Europa i quan? Ho va fer a través del Japó i Rússia. La seva entrada al Vell Continent està registrada a començaments del segle XX.