La connexió cos - ment és fonamental. És per això que volem oferir-te aquest article en el qual et parlarem dels beneficis del Ioga.

6 beneficis del ioga

1 - Millora la nostra flexibilitat

Un dels principals beneficis del Ioga és que millora la nostra flexibilitat i mobilitat. Els seus exercicis estan indicats de fet per a qualsevol persona independentment de la seva edat i estat físic. En el ioga es treballa a través d'una sèrie de postures que implementen de forma senzilla i funcional nostra flexibilitat i capacitat de moviment.

Beneficis a qualsevol edat i amb qualsevol estat físic

2 - Ajuda a perdre pes

Està especialment indicat per a persones que vulguin perdre pes d'una forma senzilla i accessible. És així que els seus exercicis ens proposen rutines amb les que és molt senzill baixar de pes i cremar calories. Al contrari del que pensa la majoria de la gent, amb el ioga es fa bastant exercici sense que suposi una fatiga excessivament gran.

Ioga
Ioga

3 - Millora la circulació

El tercer dels beneficis del ioga del que et volem parlar té a veure amb la circulació sanguínia. El ioga és un tipus d'exercici que la millora notablement. Això és especialment efectiu en el cas de les nostres extremitats. Mitjançant la pràctica de les seves postures es millora la circulació en elles i prevé els problemes cardiovasculars. De passada, la millora a l'oferir-nos un estat de quietud i assossec que contribueix a relaxar el nostre cos.

4 - Millora la respiració

Ens ensenya a respirar correctament i al cap de poc temps notarem els seus beneficis i resultats. La respiració està en el Ioga coordinada amb tots els moviments. Es fan exercicis específics de respiració tals com els pranayames que ens ajuden a controlar-la millor i optimitzar-la per millorar l'oxigenació de tot el nostre organisme.

5 - Augmenta la nostra força i resistència

Són moltes les persones que pensen que la força només pot implementar-se amb exercicis per a la hipertròfia. Tanmateix, no és necessari practicar un esport de càrrega de pes a causa que bàsicament aquesta es troba en la capacitat dels nostres músculs. Com hem dit prèviament, un dels beneficis del ioga és que ens permet augmentar la capacitat d'aquests d'una forma assequible.

6 - Millora el nostre equilibri i estabilitat

Una conseqüència de l'anterior punt i de l'exercici en general és que millorem el nostre equilibri i també la nostra estabilitat. Aquestes són conseqüència de l'estat en el qual es trobin els nostres músculs i articulacions. Aquest és un punt important entre els beneficis del Ioga i la raó per la qual és tan positiu també per a persones d'edat avançada.