La majoria de la població ha sentit en alguna ocasió parlar dels múltiples beneficis per a la salut que reporta beure cervesa de forma moderada. Tanmateix, el que potser no sigui tan conegut és que un dels seus components, el llevat de cervesa, té múltiples propietats aplicables de molt diverses maneres.

El llevat de la cervesa és considerat en la seva versió com a suplement nutricional (la qual no és exactament la mateixa que la utilitzada en l'elaboració de la beguda alcohòlica) un dels elements que té més nombre de components nutritius.

llevat de cervesa
 

El fong Saccharomyces cerevisiae a partir del qual s'elabora procedeix de la fermentació del malt, i té múltiples propietats saludables per a l'organisme, fet que ha provocat que sigui feta servir sovint com dietètic.

 

Beneficis del consum de llevat de cervesa

Algunes de les propietats que poden convèncer-te per consumir llevat de cervesa són les següents.

1. Té múltiples beneficis nutricionals i és bo per al creixement

El llevat de cervesa és un component ric en proteïnes, fibra, ferro i vitamines. Concretament, es tracta d'un dels aliments amb més proporció de vitamina B, la qual no s'emmagatzema de forma natural en l'organisme i que per tant s'ha d'adquirir mitjançant la nutrició.

Tots aquests components resulten de gran utilitat per a la producció de diverses hormones i produir l'energia necessària per al manteniment del cos, així com per al seu creixement i bona salut.

2. Aporta energia

El seu elevat contingut en vitamina B2, aminoàcids i minerals fa que el llevat de cervesa aporti una quantitat d'energia elevada. S'aconsella la seva presa als matins en els esmorzars per aquesta raó. Així mateix, contribueix a combatre astènia, falta de motivació, anèmies i dèficits nutricionals.

3. Prevé el restrenyiment

Tenint en compte que a més dels anteriors elements aquest suplement conté un elevat nivell de probiòtics, el llevat de cervesa resulta d'ajuda també a l'hora de regular el trànsit intestinal. Té gran quantitat de fibra, de manera que pot servir per gestionar situacions de restrenyiment. Contribueix a la reparació de les parets de l'intestí i la seva flora.

4. Bona en diabetis mellitus i hipertensió

Tenint en compte que el llevat no conté sucres ni grans quantitats de sodi, aquest suplement alimentari resulta de gran utilitat per mantenir estable la tensió arterial, a més de resultar d'ajuda per a l'aportació nutricional i energètica en subjectes que tinguin restringits alguns grups alimentaris, intoleràncies o problemes amb la metabolització, com en el cas de la diabetis.

5. Contribueix a la cicatrització

Com s'ha esmentat anteriorment, el llevat de la cervesa té una gran quantitat de nutrients. Entre ells es troba la biotina, un element de gran rellevància per a la regeneració de teixits lesionats.

6. Fortalesa el sistema immune i el cor

A més d'energitzar al cos, els diversos components del llevat provoquen un enfortiment del sistema immunològic, gràcies a l'aportació d'energia i resistència. També manté forts cor i sistema arterial, valorant-se la possibilitat que previngui problemes cardiovasculars atès el seu contingut en àcids grassos essencials.

7. Útil contra l'hipotiroïdisme

S'ha demostrat que el llevat de cervesa contribueix al correcte manteniment de la tiroide, millorant la seva funcionalitat en casos d'hipotiroïdisme.

8. Enforteix ungles, cabell i pell

El consum d'aquesta substància, especialment a causa de la seva aportació de vitamina B2, contribueix a cura de pell, cabell i ungles, millorant la textura, fortalesa i hidratació. Prevé l'envelliment de la pell i facilita el creixement de cabell i ungles sans.