Els greixos són necessaris, i moltes vegades en fugim erròniament per por d'engreixar-se. No t'equivoquis, això no és tal com així.

El terror als greixos

La por pels greixos continua present a les cuines. On hi ha persones que es mostren reticents a incorporar a les seves receptes ingredients rics en aquest macronutrient. Tanmateix, formen part d'esmorzars sans així com d'una dieta equilibrada.

La por pels greixos continua present a les cuines

Per què? Perquè tant els mitjans de comunicació com gran part dels professionals del sector van defensar la idea que eren aquestes, i no el sucre, les culpables de l'obesitat i les malalties relacionades amb ella i el sistema cardiovascular. Tanmateix, els últims estudis demostren que això no és del tot cert.

En aquest sentit, l'entrenador Harold Ivanovich assegura que el nostre cervell necessita greixos saludables per funcionar, així com les cèl·lules també per rendir. "Només cal saber prioritzar les més beneficioses i no excedir-nos en les quantitats", assegura.

Greixos saludables
Greixos saludables

En moltes d'elles, afegeix, trobem vitamines liposolubles com ho són l'A, D, E i K. A més, incorporar aliments com l'alvocat o l'oli d'oliva ajudarà a controlar el colesterol. Per això, un dels errors femenins més freqüents sobretot, encara que també hi hagi homes que els cometin. És pensar que eliminar-les de la dieta ajudarà a perdre pes. Un mite dels que costa desfer-se i que hem de recalcar que no és així.

I sí, també ens ajuda a mantenir la línia. Ja que augmenten la sensació de sacietat evitant que passem gana entre hores. Per això, un 'snack' molt saludable i perfecte si es vol perdre pes són la fruita seca, com les nous, les ametlles o el cacauet. Ideals especialment abans de practicar esport i molt útils en el nostre dia a dia.

Amb aquests ingredients, a més, es poden preparar aperitius molt més saboroses i originals. De la mateixa manera, esmorzar ous també mantindrà sota control el nivell de sucre en sang, deixant-nos sadollats durant el matí i nodrint el nostre organisme amb proteïnes d'alt valor biològic. I els amants del formatge estan de sort. "El formatge també redueix l'ansietat i aporta proteïnes, encara que calgui moderar el seu consum per ser ric en greixos saturats."

Però, com és lògic, no totes són recomanables. De fet, caldria evitar els denominats greixos 'trans' que sí que estan directament relacionades amb grans perjudicis per a la salut, presents en productes processats, fregits, brioixeria industrial i menjar ràpid. Així que una de les claus està en diferenciar quins greixos aporten beneficis al nostre organisme per al seu correcte funcionament i quins n'hem d'evitar de la nostra dieta.