Un sistema immunològic debilitat deixa a l'organisme vulnerable a pràcticament tota mena de malalties, sobretot quan hi ha un canvi de temporada de freds hiverns a calorosos estius; amb una alimentació adequada el teu sistema immunològic pot augmentar el teu potencial per lluitar contra les molestes malalties virals que ens "enfonsen". En condicions normals, el sistema immunològic humà està preparat per lluitar contra un invasor només quan és necessari.

Però amb el ràpid i modern estil de vida en constant canvi, el resultat és un sobrecarregat sistema immunològic incapaç de defensar-nos de les malalties.

Un sistema immunològic debilitat deixa l'organisme vulnerable

La dieta és clau per tenir una bona salut:

  • Una dieta pobra, d'aliments rics en dolços, difícils de digerir accentuarà el deteriorament de la immunitat,
  • Mentre que una dieta sana, plena d'aliments frescos, rics en antioxidants, millorarà la salut i el sistema immunològic.
  • Segons els científics, si els aliments creen alguna impuresa digestiva, són dolents per a la immunitat.
Sistema
Sistema

Els millors aliments per a la immunitat

Aquí hi ha els aliments "injectors" d'una bona immunitat, per incorporar-los en la dieta i ajudar a mantenir-se sa:

  • El Te Verd: conté l'antioxidant EGCG que redueix el risc de la majoria dels tipus de càncer; també inhibeix el creixement de bacteris nocius a l'intestí. Els experts coincideixen que 4 tasses de te verd al dia mantenen al sistema immunològic funcionant el 100%.
  • Xilis o Pebre Vermell: els xilis estimulen el metabolisme; també actuen com un afinador natural de la sang i ajuda a alliberar endorfines, a més són rics en beta-carotè, que es converteix en vitamina A a la sang i combaten les infeccions.
  • Gingebre: conté el component actiu Gingerol, un supressor particularment eficaç en la lluita contra el càncer de còlon; també és bo per al refredat comú o grip.
  • All: és conegut per les seves propietats per combatre el refredat; augmenta la potència de dues importants cèl·lules del sistema immunològic: Els limfòcits-T i els macròfags.
  • Cúrcuma: S'ha utilitzat durant segles com a part de l'Aiurveda i la medicina tradicional de la Xina, a més de ser utilitzada per cuinar; té fortes propietats que combaten el refredat i la grip.
  • Carbasses: contenen beta-carotè, un nutrient que el cos descompon per produir vitamina A, que és essencial per a la immunitat.
  • Tomàquets: són boníssims en la lluita contra l'herpes i ajuden en la protecció davant de malalties degeneratives.
  • Figues: aquesta fruita conté potassi, magnesi i antioxidants, la figa també ajuda al manteniment d'un nivell adequat de pH al cos, fent més difícil la possibilitat que el cos sigui envaït per agents patògens; la fibra en la figa pot baixar els nivells d'insulina i sucre a la sang, reduint el risc de contreure diabetis i síndrome metabòlica.
  • Magranes: és una fruita de lluita contra el càncer; beure diàriament suc de magrana, mantindrà el càncer en dificultats.

Alguns aliments o estils de vida no saludables poden fer que una persona sigui més susceptible als refredats i grips; és per això que s'ha d'evitar el menjar escombraria alt en greixos i sucres, ja que pot disminuir l'activitat del sistema immunològic.