El crossfit és l'entrenament d'alta intensitat de moda sense cap dubte, amb el que s'aconsegueixen resultats molt efectius. Segueix la rutina d'iniciació que et proposem a continuació i comença a practicar crossfit a casa.

El crossfit és un entrenament funcional basat en exercicis que variem constantment i realitzem a alta intensitat. Generalment es duen a terme exercicis d'entrenament de força funcional a què s'integren tots els aspectes del moviment humà, ja que es tracta d'uns exercicis que reprodueixen gestos de la vida quotidiana i d'altres esports; desenvolupant-se exercicis del món de l'halterofília, l'atletisme i la gimnàstica fonamentalment, encara que poden afegir-se'n molts més.

Amb aquest entrenament busquem desenvolupar una sèrie de capacitats o habilitats en conjunt: resistència cardiovascular i respiratòria, resistència muscular, força, flexibilitat, potència, velocitat, agilitat, coordinació, equilibri i precisió.

El crossfit és l'entrenament d'alta intensitat de moda

Com s'estructura l'entrenament?

El que cada dia realitzem una nova combinació d'exercicis fa que cada entrenament sigui diferent, el que prepara el nostre cos al desconegut i ens allunya de la monotonia d'altres disciplines com l'entrenament tradicional per a l'augment de la massa muscular amb pesos (culturisme, powerlifting) o l'atletisme; fent-ho molt més atractiu i motivador.

Es pot practicar crossfit a casa, a l'aire lliure o en un box sense cap problema, de manera que si estàs interessat en iniciar-te en aquesta disciplina, a continuació t'expliquem un exemple d'entrenament diari o "WOD" (workout of the day).

Crossfit
Crossfit

Rutina d'exercicis de crossfit per començar a casa

Cal realitzar tots aquests exercicis seguits i repetir 3 rondes, descansant 30 segons entre rondes (es pot anar reduint el temps de descans gradualment).

Les rondes es realitzen mesurant el temps, per la qual cosa intentarem anar millorant la nostra marca en la mesura possible en cada una d'elles. Podem augmentar el nombre de rondes si ens sentim forts o passar a una rutina de nivell superior quan ens vegem preparats.

Exercicis que componen la rutina

  • 10 Burpees
  • 10 Flexions
  • 10 Esquats amb salt
  • 15 Abdominals
  • Salts a la corda

I, com sempre, no oblidis estirar bé els músculs una vegada acabada la sessió de crossfit a casa.