La dieta és clau quan es vol controlar el sucre a la sang. Tant per a les persones que pateixen alguna malaltia relacionada, com la diabetis, com per a aquells que cuiden la seva salut. Perquè mantenir uns nivells saludables de sucre a la sang, és fonamental per prevenir diverses malalties. Alguns aliments tenen la propietat de mantenir aquests nivells regulars i per això han de ser presents en la dieta de forma regular.

De la mateixa manera que existeixen altres aliments o productes amb alt contingut en sucres afegits, així com els carbohidrats refinats, són la causa d'alteracions en els nivells sucre a la sang, altres ajuden a controlar-los. Pren nota de quins són aquests aliments, especialment si pateixes de diabetis, prediabetis o qualsevol altra malaltia el factor de risc del qual sigui el sucre a la sang.

Evitar certs aliments també serà clau per reduir el sucre

A més dels aliments que veuràs a continuació, el primer i més important que has de fer és eliminar aquells productes que suposin un risc. Entre ells, els processats que contenen grans quantitats de sucre, ja sigui en el seu nom original o en qualsevol dels sinònims que s'utilitzen per camuflar-lo. Els refrescos carbonatats, la brioixeria industrial, les gominoles o els sucs envasats, entre d'altres, són productes que estan posant en risc la teva salut. En canvi, altres aliments com els següents, t'ajuden a controlar el sucre a la sang.

El bròcoli

El bròcoli conté un químic vegetal anomenat sulforafan, que és una substància amb propietats per regular la glucosa. Aquest compost s'activa quan el bròcoli es mastega o es parteix, la qual cosa ajuda a millorar la sensibilitat de l'organisme a la insulina.

Brócoli
Bròcoli

La carbassa

Aquest aliment tan típic de la tardor i hivern, suposa un gran aliat contra la diabetis. Gràcies al seu alt contingut en antioxidants i fibra, que ajuden a mantenir uns bons nivells de glucosa en sang. I no només la carbassa, les llavors de carbassa són igualment saludables i beneficioses.

La fruita seca

La fruita seca és un dels aliments més saludables que existeixen. Els seus beneficis per a la salut són tants, que es recomana el consum d'una petita quantitat de fruita seca de forma diària. Quant a la diabetis i malalties relacionades, la fruita seca és un aliment essencial per al control de sucre a la sang. Especialment les ametlles, els cacauets i les nous.

Les fruites cítriques

Les taronges, l'aranja, les mandarines i totes les fruites cítriques, es caracteritzen pel seu baix índex glucèmic. Això significa que el seu contingut natural de sucre és tan baix, que no altera els nivells de glucosa a la sang. D'altra banda, les fruites cítriques contenen polifenols que actuen com a regulador del sucre en l'organisme.

El iogurt

Els productes fermentats són especialment beneficiosos per al control de la diabetis i els nivells de sucre a la sang. Això es deu que el iogurt i el seu ferment, constitueixen un probiòtic natural que ajuda a disminuir els nivells de glucosa a la sang. Tant el iogurt com el quefir, són grans aliats en la batalla contra la diabetis i el seu consum t'ajuden a mantenir uns nivells saludables de sucre a la sang.