El coriandre és una herba de color verd brillant que s'utilitza sobretot a la cuina mexicana, asiàtica i de l'Orient Mitjà. Es tracta d'un ingredient que cada vegada s'ha anat coneixent més i fent-se més popular entre nosaltres i l'accés dels quals és molt senzill avui dia en mercats i supermercats.

Si estàs buscant prendre'l més sovint, el coriandre en cru pot formar part dels teus plats de manera que l'empolvoris per acompanyar al guacamole, les amanides, les mongetes, les sopes o el peix.

A més de tenir un sabor una mica cítric i picant, el coriandre s'afegeix als plats pels seus possibles beneficis per a la salut. A continuació veurem els beneficis del coriandre i per què algunes persones simplement no poden suportar el seu sabor.

És una bona font de nutrients

A més de color i sabor, el coriandre aporta nutrients als plats. Un quart de tassa de fulles de coriandre crues proporciona el 16 % del valor diari de vitamina K, que beneficia la salut òssia i ajuda a curar les ferides. També ofereix vitamina A i vitamina C, dues vitamines responsables de la funció immunològica. I tot això sense gairebé aportar cap caloria.

Conté antioxidants

Més enllà del seu valor vitamínic, el coriandre també ofereix compostos importants com són els antioxidants. Encara que el coriandre té molts tipus d'antioxidants, una classe, coneguda com polifenols, és particularment important. Els polifenols redueixen la inflamació i preveuen el dany cel·lular que, d'una altra manera, podria haver contribuït a l'envelliment prematur i a l'augment del risc de malalties.

Mongetes i coriandre : Pixabay
Mongetes i coriandre / Pixabay

Pot ajudar la salut cardiovascular

La medicina tradicional ha utilitzat durant molt temps parts de la planta de coriandre per tractar el dolor, la inflamació, els problemes gastrointestinals i la diabetis.

Possibles inconvenients del coriandre

En general, el coriandre té pocs desavantatges, especialment quan es tracta del contingut nutricional. Tanmateix, algunes persones poden voler evitar el coriandre. Per exemple, fins al 14% de la població té una variant genètica que els fa molt sensibles a l'olor dels aldehids, un dels compostos del coriandre. Atès que l'olor i el sabor estan tan estretament relacionats, això pot fer que aquesta herba fresca i cítrica tingui gust de sabó o de brutícia per a aquest conjunt de persones.

A més, a causa que el coriandre sovint es consumeix cru, presenta el risc d'estar contaminat amb bacteris que d'una altra manera haurien mort en cuinar-lo.