Per combatre la flacciditat és necessari combinar una sèrie d'exercicis específics, amb aliments que incloguin determinats nutrients. La flacciditat és un dels punts febles de la majoria de les dones, juntament amb altres problemes sovint compartits com la cel·lulitis o les estries. Els canvis hormonals, l'edat o els canvis de pes, són els causants principals de la flacciditat.

Aquesta es produeix generalment als braços, a la zona de l'abdomen i el que sol molestar més, a la cara. Per això, la prevenció és fonamental, perquè com més aviat millor comencis a cuidar-te, més probabilitats evitar-la tindràs. La flacciditat es produeix per la falta de col·lagen i elastina, que són substàncies, que s'encarreguen de sostenir els teixits del cos. Amb el pas del temps, es van perdent aquestes substàncies i arriba la temuda flacciditat.

Un bon nivell de vitamina C t'ajudarà

Flacciditat
Flacciditat

La fruita seca

Rics en àcids grassos que ajuden a millorar l'elasticitat de la pell, la fruita seca és essencial en una dieta variada i equilibrada. També són rics en antioxidants que ajuden a retardar l'envelliment cel·lular. Fins i tot, t'ajuden a tonificar la pell després de fer exercici. Pren un grapat de fruita seca al dia, això sí, elegeix-los més ben torrats que fregits per augmentar de pes.

Fruites i verdures riques en vitamina C

El col·lagen és fonamental per mantenir la pell ben ferma i elàstica, el problema és que la producció de col·lagen es va minvant amb el pas dels anys. Per augmentar el col·lagen i millorar així la fermesa de la pell, pots prendre aliments rics en vitamina C que contribueixen a la producció d'aquesta substància. Pren diàriament fruites i verdures com la llimona, la taronja, l'aranja, el pebrot vermell o el bròcoli.

El cogombre

Un dels aliments amb més contingut d'aigua i dels més saludables en qualsevol dieta. El cogombre t'ajuda a mantenir l'organisme ben hidratat i això es transforma en una pell més saludable. A més de l'aigua, el cogombre conté nutrients i enzims que protegeixen els teixits i els vasos sanguinis.

La poma

A més de ser rica en fibra, molt saciant, baixa en calories i una de les fruites més recomanades en qualsevol dieta, la poma conté àcids que ajuden a prevenir la flacciditat. Aquests àcids contribueixen en la formació dels músculs, a la producció de col·lagen, d'elastina i en la reparació dels teixits. Prendre una poma al dia el metge evitaria, diu la dita popular. Pren la poma amb pell i en cru i si vols perdre pes, afegeix canyella molta i aconseguiràs accelerar el metabolisme.