La majoria de dones comparteix l'odiada pell de taronja a cames i glutis. Un mal que, encara que sigui compartit, no es converteix en menys molest. Els factors que influeixen a l'hora de patir cel·lulitis, pell de taronja, són entre altres hormonals, alimentaris, socials i per descomptat, el sedentarisme. Per reduir la cel·lulitis i millorar la pell de taronja és necessari seguir una dieta molt saludable i sobretot, fer exercici.

La dieta resulta essencial per a la pell de taronja

Perquè sense activitat física és impossible millorar l'aspecte del cos, la pell, els músculs i totes les fibres que componen el cos. La dieta és el que et permet millorar des de l'interior, perdre el greix que fa que s'acumulin les cèl·lules adiposes que formen la pell de taronja. Però sense exercici, la part externa, no és possible desfer-se de la cel·lulitis.

Pell de Taronja
Pell de Taronja

Què és la cel·lulitis

La cel·lulitis o pell de taronja és un problema del derma, que és la capa de teixits que forma la pell juntament amb l'epidermis. Es tracta d'un problema que afecta majoritàriament les dones, encara que els homes no se'n deslliuren. Els adipòcits són unes cèl·lules que s'encarreguen d'acumular greix per protegir el cos dels cops i el fred.

Quan el greix s'acumula de forma anormal, les cèl·lules adiposes creixen i es formen bonys que al final acaben per sobresortir per sobre de l'epidermis, la capa més externa de la pell. Aquests bonys que es formen ho fan generalment a les cames i els glutis i reben el nom de cel·lulitis. Els aliments rics en sucres, greixos, així com la vida sedentària, són els principals factors per patir la pell de la taronja. Per la qual cosa si vols evitar-la o millorar-la, has de realitzar exercicis específics com els següents.

Aquests són els 5 millors exercicis per lluitar contra la cel·lulitis:

  1. Saltar a corda. Amb 10 o 15 minuts al dia no només podràs millorar la pell de taronja, també perdràs greix de tot el cos.
  2. Muntar en bicicleta. Fins i tot fer el moviment de la bicicleta ajaguda al llit, amb 2 sèries de 20 repeticions cada una serà suficient.
  3. Els esquats. L'exercici per excel·lència per a les cames. Realitza cada dia 3 sèries de 15 repeticions.
  4. Elevacions de malucs. La millor opció per treballar els glutis. Cada dia realitza 3 sèries de 15 repeticions per treballar la pell de taronja d'aquesta zona.
  5. Caminar. Per descomptat, el millor exercici per treballar les cames i modelar-les per complet és caminar. Però no de qualsevol manera, has de fer-ho a pas lleuger i com a mínim uns 30 minuts al dia.