Tenir un sistema immunològic fort és important tot l'any, inclosa la primavera, quan les al·lèrgies sotgen, així com els canvis de temperatura. És per això que volem explicar-vos alguns consells bàsics amb què ajudarem el nostre organisme:

Mantenir una bona hidratació

L'aigua és un nutrient essencial, no només per constituir entre un 50% – 70% del nostre pes corporal, si no per ser clau per al correcte funcionament del nostre organisme. Serveix com a transportador de nutrients i oxigen a través del sistema circulatori, és el vehicle d'excreció de toxines, lubrifica les articulacions i exerceix funció termoreguladora.

Per tant, la ingesta de líquids és primordial i ha de garantir-se el consum d'aigua segons la sensació de set o fins i tot sense tenir l'esmentada sensació, especialment en persones grans que per l'edat pateixen una disminució de la percepció de la set i, per tant, són més susceptibles a patir deshidratació.

sistema

Una vida sana és clau per evitar virus

Prestar especial atenció a la nostra alimentació

Vitamines com la I, l'A o el complex B a més de l'extensament coneguda vitamina C, presents en fruites i verdures, els minerals com el ferro, el zinc o el seleni presents en aliments com la carn, peix o ou, i els flavonoides, antioxidants presents en nombrosos vegetals, són micronutrients essencials per a un correcte funcionament del nostre organisme i mantenir, per tant, les nostres defenses altes.

Dieta, deporti i dormir bé són clau per al nostre sistema

Mantenir una dieta sana i equilibrada

Dissenyar un menú setmanal equilibrat i variat en família, pot ser una bona manera d'inculcar als més petits la importància de seguir uns bons hàbits alimentaris, garantint el consum d'almenys de 3 racions de fruita al dia i dos d'hortalisses, preferint les fresques i de temporada.

Comprar de forma intel·ligent. De vegades, la falta de temps o la gana fa ens decantem per comprar aliments rics en greixos saturats, sucres i pobres en fibra. Planificar d'entrada un menú diari o setmanal saludable, ens permetrà dirigir-nos al supermercat amb una llista d'aliments definida, estalviar temps i evitar les compres per caprici.

Dedicar temps a assaborir el menjar i gaudir de la companyia. Asseguts al voltant de la taula pot ser un bon moment per conversar i posar-nos al dia amb els nostres. A més, és important mastegar de forma lenta i constant, triturant correctament els aliments i així facilitar la digestió.

Practicar exercici de forma regular

Establir rutines d'exercici d'intensitat moderada, pot tenir múltiples beneficis en la nostra salut tant a nivell físic com mental.

A més, el fer esport, indueix a l'eliminació de toxines a través de la suor i activa la circulació de l'organisme, augmentant la capacitat de detecció de patògens estranys en l'organisme per part de les cèl·lules del sistema immunitari. També incrementa la temperatura corporal, podent ajudar l'organisme a actuar davant possibles infeccions.

Cuidar les hores de descans

Dormir les hores de son suficients i de qualitat, pot contribuir a la regeneració de les cèl·lules de l'organisme, incloses les del sistema immunitari.