L'al·lèrgia al pol·len o rinitis al·lèrgica estacional, és una de les al·lèrgies més comunes en la infantesa. Es tracta d'una reacció al pol·len que alliberen a l'aire plantes, flors i herbes, i que causen incòmodes i molestos símptomes en nens i adults.

L'al·lèrgia estacional sol fer la seva aparició en primavera i estiu, i provoca degoteig i congestió nasal, llagrimeig, conjuntivitis, tos, asma, picor a nas, boca, coll o pell, mals de cap i fins i tot vòmits i diarrees. Com prevenir i remeiar aquests símptomes?

Aquesta al·lèrgia és típica de primavera i estiu

pol·len

Pol·len primaveral

Per si aquests dies i setmanes de primavera estàs passant-ho malament amb aquesta al·lèrgia o tens algú proper que pateix al·lèrgia al pol·len, els remeis que et proposem a continuació de forma natural ajudaran el nostre cos a combatre els símptomes que hem esmentat prèviament.

1. Mel d'abella: dues cullerades de mel preses diàriament dos mesos abans del començament de la primavera actua com a barrera natural. Recorda que la mel no està indicada per a menors de dos anys.

2. Ceba: picada i col·locada en un plat a prop del llit, ajuda a obrir les vies respiratòries.

3. Vapors amb eucaliptus, melissa o menta: bullir qualsevol d'elles en un cassó i respirar els seus vapors ajuda a descongestionar el nas.

4. Vitamina C: és un antihistamínic natural i es troba en fruites com taronges, maduixes llimones, aranges i fins i tot en aliments de full verd com el bròcoli.

5. Neteges nasals: realitzar rentats amb aigua de mar o sèrum casolà ajuda a eliminar mucositat i la picor al nas.

6. Pebrots picants i altres aliments rics en capsaicina: són un descongestionant natural ja que en menjar-los s'obren les vies respiratòries. Pots afegir-lo en petites quantitats a les amanides dels nens.

7. Quedar-se a casa: deixant de banda l'alimentació, també és aconsellable que els dies de més concentració de pol·len romanguem a casa, sobretot a primera hora del matí i última de la tarda. D'aquesta forma, estarem cuidant el nostre cos de ser exposat en les hores més crítiques del dia per a l'exposició al pol·len.

8. Camamilla: el te de camamilla és un antihistamínic natural gràcies als flavonoides, un component present a molts aliments i que redueix la inflamació. Les bossetes de te escorregudes i aplicades en fred sobre els ulls ajuden també a calmar la inflamació.

9. Infusió de farigola: gràcies a les seves propietats antisèptiques i mucolítiques ajuda a combatre la tos i la picor de coll.

10. Dutxes: en tornar a casa convé dutxar-se per eliminar les partícules de pol·len que han pogut quedar atrapades a la roba i a la pell.