La civada ha estat utilitzada en la indústria cosmètica durant dècades a causa de les seves propietats. Actualment, la ciència corrobora el fet que consumir civada ajuda a perdre pes i a tenir una pell sana i radiant.

La civada silvestre era ja consumida per les poblacions d'Àsia Central i Europa del Nord fa ja més de 4.000 anys, i s'han trobat rastres del seu consum des de l'Edat de Pedra, fa 32.000 anys. Però durant segles, la civada s'ha considerat un cereal pobre, a causa de les dificultats per processar-la, per la qual cosa sovint es destinava al consum animal. La glòria per a la civada va arribar a finals del segle XIX, quan es va convertir en la base d'un dels esmorzars més famosos del món: les farinetes! En els últims anys, la civada ha guanyat un lloc d'honor entre els cereals gràcies als seus fantàstics beneficis per a la salut. Rica en vitamines i minerals, la civada és una excel·lent font de fibra.

Famosa per la seva fibra, i en particular pel betaglucà, una fibra soluble capaç de reduir el colesterol i la glucèmia, la civada és una veritable panacea també per a la bellesa i la forma física.

Civada: un esmorzar saludable i saborós

La civada t'ajuda a perdre pes

Les farinetes de civada són un deliciós esmorzar: cremós i amb un sabor inimitable. Però també un esmorzar sadollant i saludable, segons un estudi nord-americà. Començar el dia amb un esmorzar que et deixa sadollat fins al dinar t'ajuda a consumir menys calories durant el dia i a evitar els snacks entre hores.

Civada
Civada

El betaglucà augmenta la sensació de sacietat i prevé l'augment de pes, protegint-nos de l'obesitat. La civada també ajuda a perdre pes en limitar l'emmagatzemament de greix i millorar el metabolisme del greix.

La civada és bona per a la teva pell i la fa lluir

El 2003, la FDA nord-americana va aprovar la civada col·loidal com un agent eficaç per a la protecció de la pell. Només la civada finament molta pot tenir aquestes propietats beneficioses per a la pell.

La civada pot reduir la inflamació de la pell, tractar la dermatitis atòpica i millorar els símptomes de l'èczema. A més, contenen nombrosos compostos amb propietats hidratants, netejadores, antiinflamatòries, antipicor i antioxidants, i són un valuós aliat per a la bellesa de la nostra pell, cabell i ungles.

Civada: com utilitzar-la

Les farinetes de civada són la millor manera de consumir la civada. La civada està protegida per una pel·lícula dura, que és difícil de digerir. És per això que la civada és molta, laminada i / o cuita. D'aquesta manera, la civada es fa més digerible i assimilable. Però per gaudir plenament de les propietats de la civada, han d'estar activades.

La civada activada es posa a remull en aigua afavorir el procés de brotada. Això augmenta els seus beneficis per a la salut i neteja els enzims inhibidors que limiten l'absorció de minerals, vitamines i antioxidants, com les saponines.