Si et sents incòmodament inflat després dels àpats, és un bon moment per veure els tipus d'aliments que estàs menjant. Alguns d'ells no suposen massa sorpresa, però d'altres, segurament, no sabies que poguessin estar causant-te una cosa tan incòmoda com la inflor després de menjar.
Verdures crucíferes
La col arrissada, el bròcoli i la col de cabdell són verdures crucíferes i contenen rafinosa, un sucre que roman sense digerir fins que els bacteris intestinals el fermenten. Això produeix gasos i t'infla. Però no rebutgis aquests vegetals saludables totalment, simplement limita les quantitats.
A més, pots utilitzar algun truc com cuinar-les al vapor perquè fer-ho suavitza la fibra i encongeix la ració a mesura que part de l'aigua es cuina, per la qual cosa ocupa menys espai al tracte gastrointestinal. No elimina ni evita la inflor per complet, però pot fer que les verdures siguin més fàcils de digerir.
Llegums
Les mongetes, les llenties i els pèsols són aliments que causen gasos. Entre els seus nutrients hi ha les proteïnes, però també contenen sucres i fibres que el nostre cos no pot absorbir. Llavors, quan els llegums arriben a l'intestí gruixut, els bacteris intestinals prenen la iniciativa i es produeix un procés que genera gasos.
Combina llegums amb cereals integrals de fàcil digestió, com l'arròs o la quinoa, i el teu cos s'hi acostumarà.
Lactis
Si sents gasos després d'unes llesques de formatge o un bol de cereals amb llet, és possible que tinguis intolerància a la lactosa, la qual cosa significa que el teu cos manca dels enzims necessaris per descompondre la lactosa. Això pot fer que es formi gas al tracte gastrointestinal, la qual cosa pot provocar inflor.

Pomes
Amb un alt contingut de fibra, les pomes també contenen fructosa i sorbitol, sucres que es troben en les fruites i que moltes persones no poden tolerar. La conseqüència no és cap altra que la producció de gasos i la inevitable sensació d'inflor. A més de les pomes, les peres, els préssecs i les prunes passes també són fruites que omplin.
Aliments salats
Menjar aliments amb alt contingut de sodi pot desencadenar la retenció de líquids, el que pot provocar-te inflor. Tanmateix, evitar el sodi no és tan simple com allunyar-se del saler, ja que es cola en la majoria dels aliments processats i envasaments, incloses les sopes, els pans i altres aliments salats. Això fa que sigui molt difícil d'evitar. Quan ingereixis aliments particularment salats, procura beure molta aigua per ajudar a eliminar l'excés de sal.