En aquest article analitzarem les propietats i els beneficis d'una d'elles per antonomàsia. Ens referim, com hauràs vist en el titular d'aquest text, als beneficis de la camamilla.

 

Planta mil·lenària

Una planta que porta utilitzant-se milers d'anys per tractar trastorns digestius o malalties urinàries, gràcies a les seves propietats antioxidants, antiinflamatòries, antibacterianes i antiespasmòdiques.

Tot un miracle de la naturalesa, amb també propietats sedants i tranquil·litzants, que també ha estat utilitzada per a l'atenció de malalties respiratòries com l'asma, la bronquitis o la sinusitis. Antial·lèrgica i versàtil, la camamilla pot alleujar dolors articulars i malalties hepàtiques.

Dit això, et sembla si passem a analitzar més en detall quins són els beneficis de la camamilla per a cos i ment? Allà anem.

 

Fre per a les malalties cardiovasculars

La camamilla, també anomenada camamilla, ajuda a prevenir les malalties cardiovasculars. Per què? Perquè en ser rica en flavonoides -un antioxidant- afavoreix la reducció dels triglicèrids, responsables de moltes malalties cardíaques, baixant per tant la pressió arterial i preveient l'arterioesclerosi.

camamilla
 

Una planta que porta utilitzant-se milers d'anys per tractar trastorns digestius o malalties urinàries, gràcies a les seves propietats antioxidants, antiinflamatòries, antibacterianes i antiespasmòdiques

 

Millora el sistema digestiu

Entre els beneficis de la camamilla també es troba la seva capacitat per millorar el sistema digestiu, calmant les possibles rampes estomacals i ajudant el bon funcionament dels intestins. Per això el seu consum està recomanat per atendre problemes del tracte gastrointestinal com la gastritis, la síndrome de l'intestí irritable, la gastroenteritis i les males digestions.

Controla la diabetis i alleuja infeccions oculars

En la llista dels beneficis de la camamilla no podem deixar fora com d'útil que el seu consum és per controlar la diabetis, i alleujar afeccions oculars sent un bon col·liri natural i eficaç per tractar malalties com mussols, ulls cansats, conjuntivitis i descongestionar els ulls.

Manté jove la pell

Les seves capacitats també fan que la camamilla sigui una bona aliada per mitigar els dolors menstruals i per cuidar la pell, ja que la seva acció antibacteriana evita la seva infecció mentre la seva activitat antiinflamatòria redueix la seva possible inflamació. Per això es recomana rentar amb infusió de camamilla les ferides superficials, les picades d'insectes, les irritacions i les contusions.

Aliada per a les cures de la boca

Els tanins i compostos fenòlics que conté promouen la producció de col·lagen ajudant a retardar l'envelliment cel·lular. També es recomana fer gàrgares amb camamilla per a les infeccions de la boca.

Reforça el teu sistema immunològic

No és per tant estrany que els beneficis de la camamilla es resumeixin en la cura que fa del sistema immunològic.

Combat l'estrès i l'ansietat

A nivell mental, el consum de la camamilla redueix l'estrès i l'ansietat, gràcies que la seva ingesta augmenta la producció de glicina i hipurat, que actuen com a relaxants nerviosos i musculars.

Així mateix, té propietats que afavoreixen la inducció del son ja que el seu component d'apigenina actua en els receptors del cervell per provocar somnolència.

 

Flors seques o en bossetes

Si analitzats els beneficis de la camamilla vols sortir de dubtes respecte a com es prepara, t'ho expliquem. Tingues en compte que la preparació de la infusió no és complexa i hi ha dues maneres tradicionals de fer-ho: utilitzant flors seques o bossetes ja preparades.

Si fas servir les flors de la camamilla, hauràs de bullir un vas d'aigua i agregar-li dues cullerades de les flors. Posteriorment, deixaràs reposar per espai de deu minuts per després colar-les.

I si utilitzes bossetes de camamilla, bull una tassa d'aigua i introdueix després un sobre de camamilla perquè alliberi el seu contingut.