Les nous de macadàmia són unes delicioses nous que procedeixen de l'arbre que dona el seu nom, l'arbre de Macadamia (Macadàmia integrifolia) que és originari d'Austràlia i actualment es conrea principalment en zones de clima càlid i subtropical com Hawaii, Califòrnia, Florida, Amèrica Central, el Brasil, Indonèsia, Sud-àfrica, Malawi, Kènia i Israel entre altres regions. Aquest arbre o en alguns casos arbustos, mesura des de 2 metres podent arribes fins als 12 metres d'altura. Són molt frondosos i sempre es mantenen verds.

Aquest fruit sec es classifica dins de les fruites neutres. Pertanyen al mateix grup que altres fruites neutres com el coco, l'alvocat, la nou, el cacauet, la castanya, l'ametlla, l'avellana, el cacau, el cacauet o el cofrego. Són fruites són aliments amb un alt contingut en nutrients essencials molt beneficiosos per a la nostra salut.

Aquest fruit sec es classifica dins de les fruites neutres

Quins beneficis tenen les nous de macadàmia?

La nou de macadàmia és un fruit sec que a més de pel seu exquisit sabor i el seu magnifica textura es distingeix per les seves propietats, beneficis per a la salut i valor nutricional, ja que és un magnifica font de proteïnes, hidrats de carboni i fibra, a més de per la gran quantitat de greixos que corresponen aproximadament a les tres quartes parts del seu pes.

A més, com ja hem explicat, aquests greixos són majoritàriament àcids grassos monoinsaturats com el de l'oli d'oliva o el de l'alvocat i, per tant, són saludables indispensables per evitar problemes cerebrovasculars.

Nous macadàmia
Nous macadàmia

En aquest mateix sentit, aquestes nous tenen propietats que amb el seu consum ajuden a reduir problemes de colesterol ja que contenen una gran aportació de les conegudes com monoinsaturades, necessàries per combatre aquest problema. Per tant, són cardiosaludables, per la qual cosa poden ajudar-nos que disminueixin els nivells de triglicèrids i colesterol en sang, aquest colesterol que tant ens preocupa.

El seu contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal i evitar problemes de restrenyiment. És més, gràcies al seu contingut en proteïnes que tenen aquestes nous, és un bon complement per a dietes vegetarianes, veganes o pobres en proteïnes. A més, proporcionen flavonoides polifenòlics d'acció antioxidant.

Aquest aliment ens proporciona vitamines del grup B, vitamina amb propietats essencials per al sistema nerviós i per al metabolisme cel·lular. A més, proporciona una dosi apreciable de vitamina E en forma d'alfa-tocoferol.

Pel seu contingut en vitamina C, ens ajuda a reforçar el nostre sistema immunitari i pel seu contingut en calci i fòsfor ens ajuda amb l'enfortiment i desenvolupament d'ossos i dents.

També cal destacar el contingut en magnesi, manganès i el seu baix contingut en sodi que ens proporcionen aquestes nous.