Tenir una dieta sana i variada et permetrà no només mantenir-te sa, sinó també conservar la memòria al llarg dels anys. Recents estudis científics, com el publicat a la revista mèdica de l'Acadèmia Americana de Neurologia, suggereixen que l'alimentació pot exercir un paper fonamental a l'hora de millorar les habilitats memorístiques en l'edat adulta. Entre d'altres, aquests deu aliments són alguns dels quals et permetran conservar la memòria:
1. Les verdures de full verd
El seu alt contingut en antioxidants i vitamines C, E i A ajuden a frenar el deteriorament cognitiu. S'ha demostrat que el bròcoli i les cols de Brussel·les tenen excel·lents resultats en tractaments orientats a l'Alzheimer.
2. La fruita seca
Rics en minerals i oligoelements, com el zinc, contribueixen a millorar la memòria i l'atenció. Les nous són perfectes per a l'esmorzar i per picar entre hores sense perdre concentració.
Aliments molt variats per mantenir la memòria
3. El peix blau
El peix és molt bo per al funcionament de les neurones, especialment el blau per ser un excel·lent proveïdor d'omega-3. L'ideal seria menjar-lo unes dues o tres vegades a la setmana.
4. Els ous
Els seus aminoàcids essencials resulten perfectes per al cervell. El rovell té turó i luteína, perfectes per a la memòria i el ràpid processament de la informació.
5. La xocolata negra
La xocolata en general, però sobre tot el negre, que conté grans dosis de cacau, resulta beneficiosa per a la memòria sempre que sigui consumit amb sentit comú. L'estimulació del cervell ve donada per la teobromina i la teofilina, que també actuen com a desestressants.
6. Els alvocats
El seu alt contingut en greixos monoinsaturats ajuden a mantenir l'activitat neuronal i a millorar l'atenció, mantenint el cervell a ple rendiment.
L'alvocat, un aliment perfecte per a la memòria
7. Les fruites de color taronja i vermell
Aquestes fruites són plenes de betacarotè, un pigment que es converteix en vitamina A. Aquest antioxidant ataca als radicals lliures que fan malbé les nostres cèl·lules, combatent la fatiga i l'estrès.
8. Olis vegetals
Rics en omega-3 i vitamina E, protegeixen el nostre cervell en neutralitzar els radicals lliures. L'oli d'oliva és perfecte per a aquesta funció.
9. Grans sencers
Incloure al menú pa, blat, arròs, civada o cereals contribueix a mantenir un cervell en plena forma, excepte si els aliments que consumim són plens de greixos saturats.
10. El te verd
Les catequines del te verd, un poderós antioxidant, tenen efectes beneficiosos sobre l'estat d'alerta, a més de virtuts antiestrès i antifatiga, ja que són un potent estimulant sobre el sistema nerviós.
11. La mel
És un aliment que per la seva aportació de minerals, oligoelements, antioxidants i vitamines B i C ajuda a la concentració.
12. El romaní
Prendre romaní ajuda la circulació de sang al cervell. Les seves propietats estimulants resulten perfectes per tenir millor memòria.