Encara que et sembli una contradicció, per cremar el greix que et sobra necessites menjar greix cada dia.

Com pot ser?

Perquè malgrat que els greixos són nutrients que proporcionen el doble de calories que les proteïnes i els hidrats de carboni, són un instrument per perdre pes, ja que augmenten l'oxidació del greix als mitocondris.

Però cal saber quins greixos prendre. No totes provoquen aquest efecte. Cal tenir en compte la varietat de lípids que existeixen i el seu efecte en el metabolisme, hi ha greixos bons i grassos dolents com ja saps, i no és el mateix prendre greix saturat animal que greix insaturat vegetal.

Els greixos "bons" que t'ajudaran a perdre pes. Són els greixos monoinsaturats que es troben en l'oli d'oliva, les olives i els alvocats i les poliinsaturades dels peixos d'aigües fredes, algues i llavors de lli. Al mercat ara trobaràs molts aliments que es venen per ajudar-te a perdre pes perquè inclouen substàncies com els omega-3 i el CLA (àcid linoleic conjugat) als lactis.

Un altre avantatge del greix a l'hora d'aprimar-se és que proporciona sensació de sacietat abans que els carbohidrats. Segur que has experimentat com t'omples abans si demanes la mateixa quantitat en pes de peix blau o de carn, que de pasta o arròs.

Greixos
Greixos

Cal saber quins greixos prendre

  • La dieta de la Zona

Si encara així penses que el greix és un enemic de la teva cintura i vols més proves reals, pots trobar com una de les dietes més populars al món, la dieta de la Zona, ajuda a aprimar-se controlant la quantitat de carbohidrats, per adequar les dosis de proteïnes i especialment dels greixos omega-3 cada dia a cada persona i les seves necessitats, just el contrari que pensen moltes persones que es posen a dieta i eviten els greixos com si fossin verí.
En aquesta dieta es recomana prendre dosi de 2,5 grams d'omega-3 al dia en forma de suplements especials, per evitar els metalls pesants i els pesticides que s'acumulen en els peixos.

Si el múscul utilitza els greixos com a font d'energia es pot millorar el rendiment prenent més greixos? La resposta és no, s'han realitzat estudis comparant l'eficàcia de la càrrega d'hidrats de carboni amb la càrrega de greix, però no s'han trobat beneficis a l'hora d'augmentar la ingesta de greixos abans d'una competició, al contrari que la càrrega d'hidrats que sí que resulta eficaç. Fins i tot es pot perjudicar el rendiment perquè els greixos es digereixen lentament i poden provocar problemes digestius durant la competició

Els àcids grassos omega-3 sí que es consideren una ajuda per al rendiment, no pel seu contingut en energia, sinó pels seus efectes favorables sobre el metabolisme i la salut. Per exemple, els àcids grassos omega-3 poden disminuir la viscositat dels glòbuls vermells, afavorint la circulació de la sang i el transport d'oxigen als teixits musculars. Els omega-3 tenen un efecte antiinflamatori, pel que disminueixen el risc de lesions i afavoreixen la recuperació muscular i articular. També semblen estimular la secreció de l'hormona del creixement, per la qual cosa afavoreixen la formació de massa muscular sense guanyar grassa.