Una de les claus per estar de bon humor és tenir un nivell alt de serotonina. Es tracta d'un neurotransmissor que té molt a veure amb les nostres emocions. Provoca la contracció dels vasos sanguinis, ajuda a transmetre informació a través del sistema nerviós i té un paper en la funció cerebral. La serotonina és essencial per a la salut i el benestar en general, i s'associa sovint amb un estat d'ànim positiu.

Per això és important intentar mantenir uns bons nivells de serotonina mitjançant l'alimentació. I en aquest punt, té un paper fonamental el triptòfan, que permet la producció de serotonina. El triptòfan és un aminoàcid clau per a la funció cerebral i per a la son. Les persones no podem produir triptòfan de forma natural, per la qual cosa l'hem d'obtenir a través de la dieta. I així com la serotonina no la podem trobar als aliments, el triptòfan, sí.

A continuació veurem sis aliments rics en triptòfan i que val la pena tenir sempre a mà i no deixar-los de banda en la nostra dieta habitual.

Soja

Els productes que contenen soja, com el tofu, la llet de soja o la salsa de soja, són una font considerable de triptòfan i una bona opció per a aquelles persones que s'han decantat per portar una dieta vegetariana o vegana.

Aviram de corral

Aliments com el pollastre o el gall dindi, són rics en triptòfan. A més, les restriccions amb la carn tenen a veure amb la carn vermella, per la qual cosa es poden consumir en més ocasions setmanalment.

Ous

Són indispensables gairebé en qualsevol dieta. A més de proporcionar triptòfan, aporten aminoàcids essencials amb rellevants propietats nutricionals. La millor opció és prendre'ls bullits, escaldats o en truita perquè continguin menys grassa.

OusEl peix blau

La ingesta de dues racions de peix blau proporciona una important quantitat de triptòfan al nostre organisme. A més, és una font d'àcids grassos omega 3, que són molt aconsellables per a la salut i de vitamina D, que és essencial per tenir ossos i dents fortes i els músculs sans.

Nous

Un aliment que hauria d'estar en totes les dietes. A més de triptòfan, contenen una bona font de proteïnes, greixos saludables i fibra.

Llavors

Per als vegetarians i vegans, les llavors són una font vegetal de triptòfan, encara que no tan important com el peix blau, les aus o els ous. Es poden prendre diàriament en l'esmorzar, barrejades amb iogurt, al pa o a les amanides empolvorant-les.