La vesícula biliar és un òrgan que emmagatzema i allibera bilis al tracte digestiu. La bilis ajuda el procés digestiu en descompondre el greix dels aliments que passen a l'intestí. També envia bilis a l'intestí prim, un procés que ajuda el corrent sanguini a absorbir fàcilment les vitamines i els nutrients.

Quan qualsevol d'aquests processos s'interromp, poden desenvolupar-se una sèrie de problemes i infeccions a causa de la malaltia de la vesícula biliar. El símptoma més comú de la malaltia de la vesícula biliar és el dolor per inflamació. El dolor generalment ocorre a la secció superior dreta de l'abdomen.

Altres símptomes que es poden experimentar són les nàusees, vòmits, febre, diarrea i orina fosca.

Els metges sovint tracten el dolor de la vesícula biliar amb medicaments antiinflamatoris o analgèsics. Tanmateix, alguns d'aquests medicaments tenen efectes secundaris perillosos i poden augmentar el risc de dependència.

Per això, a continuació presentem algunes opcions de tractament natural per al mal de vesícula biliar.

Exercici

L'activitat física regular pot reduir els nivells de colesterol i ajudar a prevenir la formació de càlculs biliars. Encara que són petits, els càlculs biliars poden causar inflamació, dolor i infecció greus. També poden es poden fer grans.

Mantenir un pes saludable i realitzar activitat física pot reduir el mal de vesícula biliar i disminuir la quantitat d'atacs de dolor de vesícula biliar.

Canvis en la dieta

Els mals hàbits alimentaris i el consum d'aliments rics en sucres i greixos poden contribuir a la malaltia de la vesícula biliar i els càlculs biliars.

Els aliments fregits i altres aliments que contenen greixos, fins i tot els adorns per a amanides, són més difícils de descompondre i poden causar dolor. L'augment d'aliments rics en nutrients en la dieta, com a verdures i fruites, pot millorar la funció de la vesícula biliar.

Alguns aliments que hauries de considerar incorporar a la teva dieta són les verdures de fulla verda, les nous, l'arròs integral, els cereals integrals, el peix, l'oli d'oliva, els llegums, els cítrics i els lactis baixos en greix.

Una compresa calenta

L'aplicació de calor pot alleujar el dolor. Per a la salut de la vesícula biliar, una compresa calenta pot calmar els espasmes i alleujar la pressió de l'acumulació de bilis.

Per alleujar el dolor, humiteja una tovallola amb aigua tèbia i aplica-la en l'àrea afectada durant 10 o 15 minuts. Repeteix aquest procés fins que el dolor desaparegui.

Te de menta

La menta conté mentol, un compost calmant que promou l'alleujament del dolor. Es pot utilitzar per alleujar el mal d'estómac, millorar la digestió i alleujar les nàusees.

Té de menta / Unsplash
Te de menta / Unsplash

Vinagre de sidra de poma

El vinagre de sidra de poma cru conté propietats antiinflamatòries que podrien ser útils per alleujar el dolor de la vesícula biliar. Dissol 2 cullerades de vinagre de sidra de poma en aigua tèbia i beu aquest tònic fins que el dolor desaparegui.

Cúrcuma

La cúrcuma és una espècia utilitzada per tractar moltes condicions de salut. La cúrcuma conté curcumina, coneguda pels seus beneficis antiinflamatoris i curatius.

La cúrcuma estimula la vesícula biliar per produir bilis i ajuda que la vesícula biliar es buidi. La cúrcuma es pot convertir en un te per beure diàriament per alleujar el dolor. La curcumina també està disponible com a suplement oral.

Magnesi

El magnesi pot ser un component útil per buidar la vesícula biliar. També pot alleujar els espasmes i el dolor de la vesícula. De fet, la deficiència de magnesi pot augmentar el risc de formació de càlculs biliars.

Per alleujar els símptomes del dolor, barreja una culleradeta de pols de magnesi en aigua tèbia per beure sovint. El magnesi també està disponible com a suplement oral.