L'estiu té, entre altres bones raons per gaudir-ne, una gran abundància de productes frescos per disfrutar a la taula. Són opcions fresques, delicioses i saludables. Moltes de les fruites i verdures de l'estiu són atapeïdes de beneficis no tan coneguts per a la salut.

Els que veurem a continuació són alguns dels millors aliments per incorporar la nostra dieta i explicarem el perquè de la seva conveniència.

  • Síndria

Mantenir-se hidratat manté la teva memòria clara i el teu estat d'ànim estable. Mitjançant la sudoració, també ajuda a mantenir el cos fresc durant els calorosos mesos d'estiu. La bona notícia és que no només has de beure aigua. També pots ingerir-la.

A més de proporcionar licopè que protegeix la pell, la síndria té un 92% d'aigua. Una cosa que provoca també mantenir-se saciat a canvi de menys calories. Un gran avantatge, ja que beure aigua mentre s'ingereixen altres aliments no té el mateix efecte.

  • Blat de moro

El blat de moro dolç fresc conté dos antioxidants com la luteïna i la zeaxantina, que ajuden a formar el pigment macular dels ulls que filtra alguns dels raigs nocius del sol. Els mateixos antioxidants també poden ajudar a reduir el risc de desenvolupar degeneració macular relacionada amb l'edat, la principal causa de ceguesa en persones majors de 60 anys.

  • Tomàquets

Menjar tomàquets pot proporcionar-te una mica de protecció addicional contra el dany que produeix el sol. Consumir més licopè, el carotenoide que fa que els tomàquets es tornin vermells, pot protegir la teva pell de les cremades solars.

  • Nabius

Els antioxidants que contenen els nabius frescos poden ajudar a prevenir la fatiga muscular en eliminar els radicals lliures addicionals que els músculs produeixen durant l'exercici.

  • Cireres

A l'estiu pots gaudir tant de la varietat dolça de les cireres com de l'àcida. Beure suc de cirera àcida pot ajudar-te a dormir millor i reduir el dolor posterior a l'exercici físic. Però, a més també contribueix que et puguis aprimar. Les antocianines en les cireres àcides activen una molècula que ajuda a accelerar la crema de greix i disminuir el seu emmagatzemament. Així mateix, les cireres dolces estan carregades de potassi, un reductor natural de la pressió arterial. A més, les cireres dolces són riques en beta carotè, vitamina C, antocianines i quercetina, que poden treballar juntes de forma sinèrgica per provar de combatre el càncer.

Cerezas
Cireres / Unsplash
  • Gerds

Els gerds són una gran font de fibra, parteix d'ella soluble en forma de pectina, que ajuda a reduir el colesterol. Una tassa de gerds té 8 grams de fibra i pot ajudar a prevenir l'augment de pes o fins i tot promoure la pèrdua de pes.

  • Te gelat

Un gran got de te gelat un dia calorós és refrescant, però també és beneficiós per al cos. Beure te regularment pot reduir el risc de patir Alzheimer i diabetis, a més d'ajudar a tenir dents i genives més saludables i ossos més forts gràcies que el te és ric en una classe d'antioxidants anomenats flavonoides.

Si vols mantenir una bona quantitat de te fred a la nevera, afegeix una mica de suc de llimona. L'àcid cítric i la vitamina C en aquest rajolí de llimona ajuden a preservar els flavonoides.