Ets d'aquestes persones que mengen aliments de temporada? Estudis científics han demostrat que molts d'aquests aliments contenen substàncies anticancerígenes i protectores del risc vascular. Vestir els nostres plats amb els colors de la tardor diversifica les aportacions de nutrients en la nostra dieta, que poden no estar continguts en aliments d'altres estacions.

Així, els aliments de color morat, com el raïm negre, la remolatxa o la col llombarda, contenen antioxidants i flavonoides, el que millora les malalties vasculars i retarda l'envelliment cel·lular.

Els colors terris dels bolets ens permeten, pel seu sabor, disminuir el consum de les fonts proteiques, com a carn, peix i ou, reduint així el nivell de greixos que consumim i, amb això, contribuir en la prevenció d'alguns tipus de càncer com el de mama i pròstata, i les malalties vasculars (infart, hemorràgia cerebral, trombosi), tot això relacionat amb l'alt consum en greixos.

Diverses fruites prenen protagonisme a la tardor

Per la qual cosa es refereix als aliments vermells, com les mongetes vermelles, són aliments que contenen ferro i és aconsellable que siguin consumits per aquelles persones que no mengen carn amb la freqüència adequada. Al costat d'això, la inclusió dels llegums en la nostra dieta, permet mantenir les aportacions de calories que necessitem en els mesos més freds de l'any, sense augmentar el volum de greixos. A més, el consum de llegums es relaciona també amb la prevenció del càncer de mama, gràcies al seu contingut en betaestrògens.

Aliments Otoño
Aliments Tardor

Un altre dels aliments color vermell de la tardor, les magranes, també poden ajudar a prevenir les malalties vasculars, gràcies al seu contingut en antioxidants, pel que, a més de consumir-les com a fruita, podem introduir-les per enriquir les amanides.

Finalment, altres fruites de tardor, com la taronja o el kiwi, tenen la quantitat suficient de vitamina C per lluitar contra les infeccions, el que protegeix davant les malalties respiratòries, com la grip, el refredat comú o la bronquitis. Aquelles persones a qui no els senti bé la taronja, poden associar-li suc d'aranja, la qual cosa facilita la seva digestió.

En aquesta època de l'any no ens hem d'oblidar de beure aigua, infusions o brous en abundància, per hidratar-nos, el que beneficia també el funcionament pulmonar. Al costat d'això, l'exercici físic és fonamental per tenir una vida sana i de qualitat.

No existeix el mal temps sinó el mal equipament, així que, proveïm-nos d'abric, calçat adequat i paraigua i continuem mantenint l'activitat física que realitzem en altres èpoques de l'any menys fredes. I ja saps, aportar pels aliments de temporada sempre serà una bona idea i el teu organisme ho agrairà.