La gastroenteritis, comunament coneguda com la "grip estomacal", és una inflamació del revestiment de l'estómac i els intestins que pot causar símptomes desagradables com nàusees, vòmits, diarrea i malestar abdominal. Quan s'experimenta gastroenteritis, és important seguir una dieta suau i fàcil de digerir per alleujar els símptomes i ajudar la recuperació. A continuació, explorarem alguns dels millors aliments per consumir quan es té gastroenteritis:

arròs
L'arròs és un dels aliments més fàcils de digerir/ Foto: Unsplash

 

És crucial mantenir-se hidratat bevent petits xarrups de líquids durant tot el dia i descansar tant com sigui possible per facilitar la recuperació

 

1. Arròs blanc

L'arròs blanc és un aliment bàsic en moltes dietes per a la gastroenteritis a causa del seu baix contingut de fibra i la seva capacitat per ajudar a solidificar els excrements. És fàcil de digerir i pot ajudar a alleujar la diarrea.

 

2. Plàtans

Els plàtans són una excel·lent font de potassi i fàcilment digeribles, el que els converteix en una opció ideal per a persones amb gastroenteritis. A més, els plàtans poden ajudar a reposar els electròlits perduts a causa de la deshidratació causada per la diarrea i els vòmits.

 

3. Pomes

Les pomes cuites o ratllades són una altra opció suau i fàcil de digerir per a les persones amb gastroenteritis. Les pomes són riques en pectina, una fibra soluble que pot ajudar a espessir els excrements i alleujar la diarrea.

 

4. Pit de pollastre bullit

El pit de pollastre bullit és una font magra de proteïnes que és fàcil de digerir i pot proporcionar energia i nutrients necessaris durant la recuperació de la gastroenteritis. Es recomana evitar el consum de pell de pollastre i carns grasses, ja que poden ser més difícils de digerir.

 

5. Brou de vegetals

El brou de vegetals és una excel·lent manera de reposar els líquids i electròlits perduts a causa de la deshidratació causada per la gastroenteritis. A més, pot ser una forma suau d'obtenir nutrients essencials com vitamines i minerals.

 

6. Suc de poma o de pastanaga

Els sucs de poma o pastanaga poden ajudar a mantenir la hidratació i proporcionar nutrients vitals durant la gastroenteritis. És important optar per sucs sense sucres afegits i diluir-los amb aigua si és necessari per evitar irritar l'estómac.

 

7. Torrades de pa blanc

Les torrades de pa blanc són una font suau de carbohidrats que poden proporcionar energia sense irritar l'estómac. Es recomana evitar el consum de pans integrals o amb llavors, ja que poden contenir fibra que pot empitjorar els símptomes de la gastroenteritis.

 

8. Iogurt natural

El iogurt natural pot ajudar a reposar els bacteris saludables a l'intestí i millorar la salut digestiva. Opta per iogurt sense sucres afegits i evita els iogurts amb sabors o additius que poden irritar l'estómac.

 

Consideracions Finals

És important recordar que cada persona pot reaccionar de manera diferent dels aliments durant un episodi de gastroenteritis, pel que és fonamental escoltar al teu cos i evitar els aliments que empitjorin els símptomes. A més, és crucial mantenir-se hidratat bevent petits xarrups de líquids durant tot el dia i descansar tant com sigui possible per facilitar la recuperació. Si els símptomes persisteixen o empitjoren, és important consultar un metge per rebre atenció adequada.