Tant el potassi com el magnesi són dos minerals que el cos necessita en tot moment. Serveixen de suport principal per assegurar un bon nivell d'enfortiment dels ossos i una funció muscular normal. En segon pla, encara que no per això cobrant menor importància, entre les seves funcions principals podem trobar el manteniment de l'equilibri dels líquids. El magnesi a més s'encarrega de transportar el potassi al llarg del cos mitjançant les cèl·lules. Interessant, veritat?

Descobreix quins són els aliments amb més nivell de potassi i magnesi

Una vegada explicades les principals funcions d'ambdós minerals, és moment de passar a enumerar la selecció d'aliments més rics en magnesi i potassi. El plàtan és una de les fruites que més representen al potassi dins de l'alimentació. No obstant això, nosaltres volem anar més enllà amb les nostres recomanacions.

Tant el potassi com el magnesi són dos minerals que el cos necessita en tot moment

Alvocat

Tingues en compte que aquest aliment, cada vegada més de moda en la societat actual, és un dels que més potassi conté arribant a aportar fins a 490 mgr. Si busques aconseguir la barreja perfecta de potassi i magnesi, prova de fer triangles de blat de moro -amb 78,9 mgr de magnesi- i alvocat. Una combinació tan típica com nutritiva.

Alvocat
Alvocat

Llavors i fruita seca

Us presentem els condiments que t'ajudaran a marcar la diferència amb les teves amanides. Anacards, llavors de carbassa, ametlles, pistatxos... Quin és el teu favorit? Si no ets molt fan de les amanides, no et preocupis. Per què no comences el dia amb el millor esmorzar possible? Deixa de banda els ultra processats i prepara't les teves torrades naturals.

Torra unes llesques de pa integral i afegeix una fina capa d'alvocat laminat amb una mica de tomàquet per donar aquest color i sabor especial. Suma també un petit grapat de llavors de chía, per exemple. Unes gotes d'oli d'oliva verge seran la cirereta.

Cereals integrals

Font principal de potassi, magnesi i, pel seu fora poc, calci. Et convidem a fer un pas més enllà amb la teva alimentació. Només 100 grams de cereals amb mel representen 300 mg de potassi i 70 de magnesi. Intercala les torrades matineres amb aquesta combinació i comença amb la millor energia cada dia.

Productes lactis

La ingesta regular de productes com els iogurts, el formatge i la llet és la manera més comuna de mantenir regulats aquests dos nutrients. Intenta donar amb els més naturals, sempre és més recomanable. En cas que siguis intolerant a la lactosa o que directament no t'agradi el seu sabor, també existeix una solució. Tant la llet d'ametlles o de soja també és una bona alternativa per pujar els nivells de potassi i magnesi en l'organisme.

Salmó

Tan sols 100 grams d'aquest peix blau pot aportar al teu organisme fins a 360 mg de potassi i 27 de magnesi. Els beneficis que aporten serveixen d'ajuda per al correcte funcionament de l'intestí, nervis i músculs.