L'aigua de mar és una dissolució formada per aigua i sals, en una proporció d'un 96,5% d'aigua i un 3,5% de sals. Coneix els diferents tipus que existeixen per al consum i els beneficis que ens pot aportar al nostre organisme.

Composició de l'aigua de mar

Les sals que componen l'aigua de mar estan constituïdes per:

  • Compostos químics, com el clor, sodi, magnesi, calci, potassi, brom, estronci, bor i fluor principalment.
  • Oligoelements en concentracions infinitesimals com: ferro, manganès, coure, silici, fòsfor...
  • Presència de zooplacton i fitoplacton.
Aigua de Mar
Aigua de Mar

Presenta al voltant de 83 elements biodisponibles dels 118 elements de la taula periòdica. La presència d'aquests elements fa de l'aigua de mar un bon recurs per suplir el dèficit mineral o bé complementar l'entrada de minerals de l'alimentació habitual.

L'aigua de mar és una dissolució formada per aigua i sals, en una proporció d'un 96,5% d'aigua i un 3,5% de sals

Com hem utilitzat l'aigua de mar

Des de l'antiguitat l'ésser humà ha après a utilitzar l'aigua com a element curatiu mitjançant tècniques d'hidroteràpia, i a les escoles pitagòriques i hipocràtiques eren coneixedors de teràpies a base d'aigua de mar per mantenir i recuperar la salut dels seus pacients. El coneixement de la teràpia amb aigua de mar l'hi devem al científic francès René Quinton (1867-1925), que va demostrar la similitud de la composició del plasma sanguini amb la de l'aigua de mar. Va establir que les cèl·lules humanes poden mantenir-se vives en aquesta aigua de mar primigènia, menys salada que l'actual. Així que, diluint l'aigua marina per rebaixar la concentració de sals i apropar-la a la de la sang, va aconseguir un plasma marí amb què va curar milers de persones, en una època en què no hi havia antibiòtics.

Beneficis per a la salut

  • Proporciona a l'organisme minerals i oligoelements que necessita per al seu bon funcionament.
  • Alleuja els símptomes de la rinitis, sinusitis i altres malalties respiratòries.
  • Mucolític, dissol les mucositats i hidrata les mucoses.
  • Accelera la cicatrització de les ferides.
  • El seu contingut en magnesi contribueix a reduir l'estrès i l'ansietat.
  • Redueix la fatiga i accelera la recuperació muscular.
  • Es pot utilitzar com a col·lutori, desinfectant i cicatritzant per a infeccions de boca.
  • És un laxant natural, estimula els moviments peristàltics i el buidatge intestinal.
  • Millora el sabor dels aliments. Substituir la sal comuna per aigua de mar a la cuina permet obtenir sabors més naturals i originals plens de matisos i sense camuflaments.
  • Antioxidant, alenteix l'envelliment cel·lular.