El verat és un dels peixos blaus especialment més rics en àcids grassos omega 3. Concretament tant en greixos EPA i DHA, que tan beneficioses són a l'hora de cuidar natural i nutricionalment nostre sistema cardiovascular. No en va, el peix blau es pot convertir en un excel·lent i saludable aliment a formar part de la nostra dieta equilibrada setmana, gràcies sobretot a la seva gran varietat de nutrients essencials fonamentals per al correcte funcionament del nostre organisme.

És un peix de què podem de fet gaudir en qualsevol moment de l'any, però és cert que a l'estiu resulta desitjable gaudir d'un deliciós verat rostit en un bar o un xiringuito a prop de la platja.

Beneficis del verat

Un dels principals beneficis del verat passa pel seu alt contingut en àcids grassos omega-3, concretament en greixos DHA i EPA, summament beneficioses per protegir el nostre cor i cuidar el nostre sistema cardiovascular, ajudant-nos positivament a l'hora de prevenir una gran varietat de malalties cardiovasculars.

Verat
Verat

De fet, es coneix que seguir cada setmana una dieta regular en la qual es consumin peixos blaus (amb una aportació en greixos saludables regular i equilibrada) ajuda a protegir-nos de cardiopaties i apoplexies. A més d'això, aquests greixos són útils per baixar el colesterol alt, reduir la inflamació i fins i tot baixar la hipertensió arterial.

Referent a les mateixes propietats nutricionals del verat, es tracta d'un deliciós peix blau especialment ric en vitamines (com la vitamina D i E), i en minerals (com el magnesi, ferro, potassi i seleni).

Un peix ric en vitamines i minerals

Beneficis del peix blau

  • Amb un contingut relativament baix de calories en el peix blau, encara que és gras, la seva ingesta és una excel·lent elecció per formar part de la dieta de persones amb obesitat o sobrepès, i també per a persones amb colesterol elevat. Tanmateix, les calories proporcionades també depenen de com es prepara, si es cuina com arrebossat i fregit augmenta el contingut de greix i calories considerablement. Mentrestant, si el mateix peix es cuina al forn o al microones amb una petita quantitat d'oli només augmenta una mica el nombre de calories.
  • El peix blau, igual com altres peixos grassos és recomanable per ser cuinat a la graella o rostit perquè ja que té greix a la seva carn, li permet que no s'eixugui, la qual cosa resulta en un plat saborós i amb poques calories.
  • Aquests àcids grassos són poliinsaturats hipolipemiants, que combaten el colesterol LDL o colesterol dolent i per tant redueixen el risc d'acumular-lo a les artèries, que podria portar a patir, per exemple aterosclerosi. Els àcids grassos omega 3 també funcionen mitjançant la prevenció de la formació de placa als vasos sanguinis, la qual cosa és important com una protecció contra les malalties cardiovasculars.
  • L'adquisició d'hàbits d'una alimentació balancejada és la clau per mantenir-se saludable i per tant és important incloure en la dieta als peixos en general i el peix blau en particular.