La sacarosa, més coneguda popularment com a sucre, és una de les primeres substàncies eliminades en una dieta. Això no significa que hàgim de renunciar al sabor dolç dins d'una alimentació sana. Per aquesta raó, volem mostrar-te alguns substituts del sucre molt saludables.

El menjar envasat sol portar un elevat sucre

Per què s'elimina el sucre de les dietes

Si ens basem en les dades aportades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquesta recomana prendre no pas més de 50 grams de sucre diaris, la qual cosa equival al 10% de les calories totals que una persona ha de consumir al dia. La majoria de les persones sobrepassen aquesta quantitat, ja que a més, consumeixen massa menjar envasat. Un 80% d'aquest menjar conté sucres afegits que ingerim sense adonar-nos-en.

Diversos estudis científics han demostrat que el sucre és addictiu, augmenta el risc de patir càncer i afavoreix l'aparició de l'obesitat. Per aquesta raó, és summament important reduir la seva ingesta. Però, quins altres substituts del sucre existeixen?

Azúcar
Sucre

Substituts del sucre per a una dieta saludable

Si ets dels que volen cuidar-se, però sense haver de renunciar al sabor dolç dins de la seva alimentació, aquesta informació t'interessa. Aquests són alguns substituts del sucre que pots introduir en la teva dieta sense por d'afegir massa calories de més:

1 - Stevia

Aquest és un substitut del sucre que s'extreu d'una planta anomenada stevia rebaundiana. Les seves principals característiques és que no conté calories i ajuda a cuidar les teves dents. Aquest substitut del sucre és recomanat per a persones amb diabetis, ja que no altera els nivells de sucre en sang.

2 - Xarop d'auró

Aquest és un producte natural que s'extreu de l'auró. A diferència del sucre, aquest xarop pot considerar-se com un aliment, ja que conté més de 50 substàncies beneficioses, com per exemple, antioxidants, potassi, calci, magnesi, ferro i fins a una molècula amb propietats antiinflamatòries.

3 - Xarop d'atzavara

Aquest és el substitut del sucre més semblant a la mel, però amb una consistència molt més lleugera. El xarop d'atzavara conté a més vitamines i minerals, així com metabòlits. Una alternativa vegana molt interessant.

4 - Panela

Aquest és un edulcorant que es prepara a partir del xarop de la canya de sucre. El seu contingut té glucosa, proteïnes, fructosa i minerals, tals com, el fòsfor, el ferro i el calci. No només aporta menys calories que el sucre, sinó que a més és ric en vitamines A, C, D, E i vitamines del grup B. A més, la seva elaboració no inclou cap procés químic ni de refinament. Entre els seus múltiples beneficis devem destaca que la panela enforteix el sistema immunitari, regula el ritme cardíac i ajuda la transmissió dels impulsos musculars i nerviosos.

5 - Sacarina

La sacarina sòdica és un edulcorant artificial que no aporta cap caloria. Té un alt poder endolcidor i és un dels productes més utilitzats en les dietes d'aprimament. No obstant això, l'aparició d'altres edulcorants naturals ha fet desaparèixer el seu gran protagonisme.

6 - Mel

Estem davant d'un dels substituts del sucre més antics del món. La mel destaca pel seu alt contingut en nutrients, així com per les seves propietats curatives. El seu consum ha de ser moderat, a causa que el seu contingut en calories és tan alt com el del sucre blanc.