Per ajudar-te a mantenir el pes ideal i seguir uns hàbits alimentaris que siguin saludables i a més beneficiïn la figura, no és necessari que t'acomiadis d'aquells plats que t'encanten i que a ningú no li agradaria deixar de gaudir-ne. El secret està en preparar plats equilibrats i reduir les calories en cada menjada perquè al final del dia, sense deixar de gaudir, hagis pogut fer un petit pas. Si creus que no és possible, aquí et deixem cinc trucs que faran que menjar més lleuger sigui una cosa molt senzilla. A més, no t'oblidis de portar una vida activa i d'adaptar els menús al teu nivell d'exercici físic. I és que l'exercici i la nutrició correcta sempre han d'anar del bracet.

No t'oblidis de portar una vida activa

Menjar Saludable
Menjar saludable
  • L'oli: per reduir calories de qualsevol dels teus àpats, intenta preparar els aliments al vapor o al forn amb espècies i herbes aromàtiques per enaltir els sabors. En preparacions amb oli, opta per petites quantitats d'oli d'oliva verge extra i prepara vinagretes per afegir-les a les amanides.
  • El puré i cremes: en el cas del puré de patates, i altres preparacions que solen incorporar mantega, formatge o nata, intenta fer servir iogurt natural o formatge fresc batut. Aquests substituts solen agradar molt a tothom qui els prova, i els pots incorporar també a les cremes, i per a les sopes, mira de fer servir el brou natural d'altres preparacions casolanes de verdures, carns i peixos.
  • L'arròs i la pasta: no hi ha cap motiu per deixar de menjar cap aliment, però sí que pots canviar l'arròs i la pasta tradicional per la versió integral. Prepara't una porció més petita i incorpora una gran varietat de vegetals a la recepta. Al cap i a la fi, l'arròs i la pasta aporten molts nutrients al nostre cos que no volem deixar d'ingerir.
  • El plat equilibrat: prepares grans porcions de menjar? És hora de reduir quantitats i intentar noves combinacions. Pots dividir el teu plat en quatre i col·locar vegetals en dos quarts, aproximadament un quart del plat ple de proteïnes, i la resta, carbohidrats, és a dir, arròs, quinoa, pasta, llegums, patates... per aconseguir un balanç favorable entre varietat i quantitat i aconseguir un gran nombre de nutrients diferents i que et continuïs cuidant.
  • La beguda: reduir les calories dels menús també depèn de la beguda. Tria aigua per acompanyar els plats i per beure regularment durant el dia. Una cosa primordial en aquest aspecte és descartar totes les begudes ensucrades, que estan plenes de calories i el valor nutricional que tenen és més aviat baix.