El passat diumenge, al pregó de les Festes de Gràcia, l'absència més sonada va ser la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquest dimecres, Colau ha reaparegut a l'acte d'homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista del passat 17 d'agost de 2017 i, unes hores més tard, ha aprofitat per visitar en una hora amb menys afluència de públic els carrers guarnits de Gràcia. Aquest mateix dimecres, se celebrava l'entrega de premis a les decoracions dels vials, un dels esdeveniments més tradicionals d'aquesta festivitat. Amb tot, la batllessa de la capital catalana no ha pogut evitar retrets dels veïns durant la seva visita als carrers del districte. En les darreres setmanes, han aflorat imatges de la presència de rates o paneroles a diversos punts de Barcelona, motiu pel qual una ciutadana ha traslladat a Colau la queixa per aquests insectes.

Festes de Gràcia 2022: Programa, carrers guarnits, concerts i altres activitats

Carrers guarnits de Gràcia 2022: mapa de les 23 propostes per a la Festa Major

Concerts de les Festes de Gràcia 2022: tota la llista i agenda del 15 al 21 d'agost
 

Aprofitant el pas de la batllessa pel carrer Progrés, la veïna ha iniciat un diàleg amb Ada Colau i li ha entregat una cuca feta de paper. "He pensat que et volia donar això, ja que tenim la ciutat plagada de cuques. Ah, que no la veus?", li ha etzibat la ciutadana amb to irònic. Davant d'aquesta reacció, Colau s'ha limitat a negar que això sigui cert: "No, no està plena de cuques la ciutat". L'altra interlocutora ha replicat: "Ah, no? Doncs no sé per on passeges, filla meva, perquè aquí ho tens tot ple". Al seu torn, Ada Colau li ha manifestat i recordat que viu "a prop" de la zona, i la ciutadana li ha traslladat que "potser és que el teu carrer venen a desinfectar-lo més sovint". L'alcaldessa de Barcelona ha defensat que "el servei de neteja treballa a tot arreu" de la capital.

Finalment, la conversa ha finalitzat amb la veïna fent servir un to irònic de nou: "Crec que tots els que som aquí podem dir que aquest any ni una [cuca], eh... Està tot perfecte, que vagi molt bé". La veïna ha girat l'esquena a Colau, qui ha respost amb un "Rebo el missatge, moltes gràcies" i li ha deixat damunt la taula la cuca de paper que la ciutadana li havia donat. Posteriorment, la líder dels comuns a Barcelona ha continuat el seu recorregut pels carrers de la Vila de Gràcia. Una visita, per tant, que no ha estat exempta d'algun disgust per a l'alcaldessa.

Absència al pregó de les Festes de Gràcia

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no va assistir aquest any al pregó de la Festa Major de Gràcia. D'aquesta manera, no es va repetir un episodi com el de l'any passat, que va ser escridassada per part dels assistents a l'acte, que el 2021 anava a càrrec de Jordi Cuixart. En el seu lloc, hi van assistir Albert Batlle, tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat; i Eloi Badia, regidor d'Acció Climàtica i Transició Ecològica de l'ajuntament de Barcelona. A més, Badia és el regidor del districte de Gràcia. L'edil també va rebre xiulets durant la seva intervenció i es van escoltar alguns crits com "Turista, que ets un turista" o "fora". Qui tampoc va evitar les escridassades va ser Ferran Mascarell, president del Consell del Districte de Gràcia.