Els carrers guarnits per a les Festes de Gràcia 2022 ja es mostren al complet i potser encara no saps on anar o com recórrer el districte per gaudir dels carrers, places i placetes que es transformen del 15 al 21 d'agost per participar en el mític concurs anual després del tret de sortida donat pel pregó de la Festa Major de Gràcia. A continuació tens el mapa dels carrers guarnits de Gràcia 2022 juntament amb el títol de la seva proposta creativa i un petit resum. Quina d'elles et vindrà de gust recórrer primer?


🥳 Festes de Gràcia 2022: Programa i tot el que has de saber dels carrers guarnits

🎵 Concerts de les Festes de Gràcia 2022: totes les actuacions del 15 al 21 d'agost

🚆 Com arribar a les Festes de Gràcia 2022 de Barcelona
 

Els 23 carrers i places guarnits per a les Festes de Gràcia 2022 (i Mapa)

🥇 Tots els carrers guanyadors de Gràcia 2022 al concurs de guarniments de la Festa Major

🏆 Carrer Verdi, el guanyador del primer premi dels carrers guarnits de Gràcia 2022

 

 1. Carrer Berga - L'horta de Berga: és una recreació d'un hort, on destaquen elements com un gran arbre fruiter, cistelles curulles de patates, alls, peres, pomes, pinyes, plàtans, cireres... i fins i tot alguna ovella.
 2. Carrer Ciudad Real - Ales de Llibertat: aquest carrer durant les Festes de Gràcia 2022 tindrà d'ocells de tota mena. Alguns tindran un aspecte realista, mentre que d'altres han sortit de la imaginació i la creativitat. Un dels seus elements destacats és una recreació d'una font amb oques, flors i plantes.
 3. Carrer Fraternitat de Baix (EFIT) - La Caputxeta Vermella: com ja hauràs deduït, aquesta guarnició està inspirada en el conte popular adaptat per grans com Charles Perrault o els germans Grimm. Precisament en una de les entrades veuràs un llibre de faules on la mateixa caputxeta vermella et donarà la benvinguda.
 4. Carrer Fraternitat de Dalt (ETIS) - La Fraternèsia: Polinèsia + Fraternitat = Fraternèsia. Es tracta d'una recreació de la cultura de la Polinèsia posada pel prisma d'aquest carrer de Gràcia. Et trobaràs volcans, tortugues, i fins i tot un tros de mar amb els seus peixos pallasso.
 5. Carrer Jesús - Estival de Nadal: Nadal arriba a les Festes de Gràcia 2022. Aquesta guarnició vol allunyar-se dels aspectes més tòpics i religiosos de Nadal per oferir-te torrons, bastons gegants, galetes de l'home de gingebre...
 6. Carrer Joan Blanques de Baix - Tinta i grafit: aquesta guarnició està inspirada en una botiga de Belles Arts i Papereria. Pensa en tot el que sols trobar en un local així. Llapis Alpino, quadres, pinzells, gomes d'esborrar? Tot això ho trobaràs allà.
 7. Carrer Joan Blanques de Baix de Tot - New York New York: si ets fan de Nova York, la Ciutat que Mai Dorm, llavors has de visitar aquest carrer guarnit de Gràcia 2022. Trobaràs el pont de Brooklyn, un carrusel del Central Park, Broadway...
 8. Carrer La Perla - La Perla en construcció: aquesta guarnició és una espècie d'autoretrat del nou col·lectiu d'aquest carrer. I com es troba en procés de construcció, et trobaràs amb elements típics d'una obra, senyalitzacions incloses.
 9. Carrer Llibertat - Vikings: si t'agraden els vikings, en aquest carrer guarnit per a les Festes de Gràcia 2022 et trobaràs amb tots els elements històrics i mitològics d'aquesta cultura de guerrers nòrdics. Si se t'oblida portar l'ampla, trobaràs un munt allà.
 10. Carrer Lluís Vives - Snoopy: aquest carrer es converteix en un homenatge al mític gos de Charlie Brown i a la resta de personatges de la tira còmica 'Peanuts', coneguda com a Snoopy. S'expliquen 5 històries diferents que destaquen la vitalitat, l'optimisme i la resta de valors d'aquests còmics.
 11. Carrer Mozart - Estudis Mozart - Darrere de la Càmera: és una recreació d'un estudi cinematogràfic on descobriràs la màgia de la creació de les pel·lícules. Trobaràs molts homenatges a films com King Kong, Jaws... o a gèneres com l'Espagueti Western.
 12. Carrer Perill - Bugaderia Perill: toparàs amb una bugaderia el lema de la qual és "neta, recicla i comparteix". Et trobaràs assecadores, detergents, pinces, roba... però ni se t'ocorri venir amb la roba bruta!
 13. Plaça Poble Gitano - L'espai imaginat: aquesta plaça es transforma per a Gràcia 2022 en una cosa totalment imaginada, on et trobaràs diferents galàxies, figures, artefactes i formes que només poden sorgir de la creativitat humana.
 14. Plaça Vila de Gràcia - Camp per avall: recordes d'aquella escena de 'Mary Poppins' on el sostre era el terra i viceversa? Aquesta guarnició recull la mateixa idea, però en un prat on els arbres creixen en sentit descendent i on és l'herba el que penja en l'aire.
 15. Plaça del Nord - Jardí Zen del Nord: sents molt estrès en la vida últimament? Doncs deixa't inspirar per la tranquil·litat que transmet aquesta guarnició de les Festes de Gràcia inspirada en un jardí japonès amb tota la calma oriental que podries esperar.
 16. Plaça Rovira i Trias - La vida tornada a Rovira: aquest carrer guarnit gira al voltant de la metàfora de l'arbre del món. L'objectiu d'aquesta proposta a més és oferir una mica de color i imaginació després de dos anys vivint sota la fosca realitat dels confinaments.
 17. Placeta Sant Miquel i Rodalia - Salvem els ossos polars: el títol d'aquesta guarnició ho diu tot. La finalitat és conscienciar els visitants sobre com el canvi climàtic està afectant els ossos polars. Tot el que trobaràs allà s'ha creat amb materials reutilitzables.
 18. Carrer Progrés - ProgrésPark: si et ve de gust visitar un parc d'atraccions, fa un cop d'ull a aquest carrer guarnit per a les Festes de Gràcia 2022. Tindràs una nòria, un passatge del terror i fins i tot zona de restauració amb el seu bar i el seu escenari.
 19. Carrer Providència - La Casa Providència: ets fan de la genial sèrie 'La Casa de Paper'? Doncs aquí tens un original homenatge, amb lingots d'or i caixa forta, només faltaria! Ves amb compte amb els explosius i amb els atracadors.
 20. Carrer Puigmartí - El dia dels Morts: es tracta d'una guarnició inspirada en la celebració mexicana del Dia dels Morts que tothom va veure a la pel·lícula de Pixar 'Coco'. Hi haurà cadàvers, sí, però amb el colorit que pots esperar d'aquesta festivitat.
 21. Carrer Tordera - Orient: és visita obligada si t'agrada la cultura Xina. Et sentiràs com si estiguessis en plena festa, ja que et trobaràs amb recreacions d'una pagoda, dels mítics dracs xinesos i fins i tot amb farolets vermells. Tot en un ambient càlid i proper.
 22. Carrer Travessia Sant Antoni - Travelsia de Sant Antoni: el títol de la guarnició ve de travel, és a dir, viatgi en anglès. No obstant això, aquesta proposta de les Festes de Gràcia 2022 se centra més en l'experiència del viatge (transports, càmpings, tendes de campanya, records...) que en la destinació per si mateix.
 23. Carrer Verdi del Mig - El Quixot: la mítica obra de Miguel de Cervantes pren vida en aquesta guarnició. Sí, està recreada la lluita contra els molins / gegants, però també hi ha altres escenes com la lluita contra els barrils de vi o la visita del Quixot a Catalunya.
carrers guarnits gracia 2022
Carrers guarnits de Gràcia 2022 / Autora: Maria López Moya