L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va adjudicar un mínim de 64 contractes a empreses durant l'any 2016 pels imports de 17.999 i 49.999 euros, un valor que, si hagués pujat un euro més, suposaria l'obligació de sotmetre's a la normativa legal per a l'adjudicació de contractes públics.

Així ho avança Voz Populi, que assenyala que l'adjudicació de 51 contractes de serveis i 9 de subministraments per import de 17.999 euros, més 4 contractes d'obres per 49.999 euros se situen just sota el límit legal de les contractacions menors, establertes en quantitats inferiors a 18.000 i 50.000 euros per a aquests tipus de contracte, i per això considera que el preu es va rebaixar just un euro per eludir la normativa legal.

Tot això queda demostrat en un informe del Tribunal de Comptes que ha fiscalitzat els contractes menors del 2016 en els consistoris de les ciutats espanyoles més poblades: Madrid, Barcelona, Màlaga, Sevilla, València i Saragossa. Només a la capital catalana s'han trobat aquest tipus de contractes.

En l'esmentat informe s'assenyala que l'ajuntament barceloní, així com d'altres, recorren a una altra pràctica per eludir la normativa, el fraccionament de contractes. En concret, la capital catalana va tramitar amb aquest procediment, que evita el concurs públic, el 36,82% del total de contractes menors.