La reunió prevista a la ciutat suïssa de Ginebra entre Junts per Catalunya i el PSOE juntament amb el mecanisme de verificació internacional posa els pèls de punta a segons quines portades de diari d’aquest dissabte, que treuen tota l’artilleria per carregar contra una reunió que pot allisar el camí de la negociació entre els dos partits. Si aquest divendres l’espanyolisme ja s’organitzava per la via d’una escridassada fora de lloc a Miriam Nogueras, aquest dissabte diaris com ‘El Mundo’ reblen el clau amb una portada on es posa l’accent en conceptes com el secretisme i fins i tot la clandestinitat d’una trobada que, per a altres mitjans, no és més que discreció.

elmundo.750

Així doncs, obrim el repàs al quiosc amb ‘El Mundo’, que il·lustra la portada amb una fotografia del negociador del PSOE, el seu secretari d’organització, Santos Cerdán, en una fotonotícia explícita: ‘Caçat a l’avió de Ginebra’, amb imatge del socialista amb cara de circumstàncies. I és que aquest diari vol posar l’accent en el secretisme que envolta la trobada suïssa, i per això titula ‘Junts asseu al PSOE en una cita clandestina “de màxims”’, mentre insisteix en un subtítol que ‘Santos Cerdán viatja a Suïssa en secret per sotmetre’s a l’examen de Puigdemont i negociar un referèndum’.

elpais.750
larazon.750
abc.750

Per la seva banda, ‘El País’ rebaixa el suflé de la reunió escorant la notícia a un extrem de la seva portada, amb un discret ‘PSOE i Junts se citen a Ginebra envoltats de secretisme’ i prefereix donar el seu espai central al conflicte de Gaza: ‘Israel reprèn amb duresa els atacs en acabar la treva’. Al seu torn, ‘La Razón’, de forma sorprenent, eludeix cap referència a la trobada de Ginebra, per bé que dedica tot el cos central de la portada a la situació política actual i el debat sobre l’amnistia, tot explicant que ‘El PP farà servir el Senat per estrènyer el govern espanyol amb l’amnistia i els PGE’. Per la seva banda, l’‘ABC’ publica una derivada del mateix tema: ‘La UE desmenteix Bolaños i reitera els seus recels sobre la llei d’amnistia’, a més d’informar que ‘els alts funcionaris preparen un comunicat crític amb els pactes del govern espanyol’.

ara.750
elpunt avui.750
lavanguardia.750
elperiodico cat.750

Pel que fa a la premsa catalana, la versió sobre la reunió a Ginebra és certament diferent: ‘Junts i PSOE obren a Suïssa la negociació amb verificador’ a l’‘Ara’ i ‘El verificador té avui la paraula a Suïssa’ a ‘El Punt Avui’. Per la seva banda, ‘La Vanguardia’ prefereix informar que ‘El govern espanyol s’obre a traspassar Rodalies a les autonomies que ho vulguin’ i ‘El Periódico’ opta per una portada monogràfica sobre l’aniversari del passeig de Gràcia: ‘L’artèria de Barcelona celebra 200 anys’.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!