Els representants del PSOE i Junts que participaran aquest cap de setmana en les reunions de negociació amb el mecanisme de verificació internacional han arribat a Ginebra amb certa discreció. Malgrat això, les càmeres de televisió presents a l'aeroport de la ciutat suïssa han captat l'arribada de la presidenta del grup de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, tot just quan sortia de l'aeroport i es dirigia a buscar el cotxe. Les imatges mostren un núvol de càmeres que segueixen Nogueras, i es poden sentir crits espanyolistes i algun insult contra la dirigent independentista. Posteriorment, les càmeres han enregistrat l'arribada de Santos Cerdán, secretari d'organització del PSOE i qui serà un dels representants socialistes en aquesta primera reunió a Ginebra.

Les imatges de l'arribada, i els crits increpant Nogueras, han estat enregistrades, entre altres mitjans, per RTVE. Es pot escoltar perfectament l'avís de "no tornis a Espanya" i insults de "traïdora" i "roja". També s'escolta com algú crida "hauries de ser a presó". Una estona més tard, les càmeres del mateix mitjà han enregistrat l'arribada de Santos Cerdán, que no ha volgut fer declaracions i s'ha remès a la trobada de demà. Rebuts per periodistes espanyols, Nogueras i Cerdán han declinat fer declaracions a les càmeres i han refusat explicar qui serà el verificador.

A més de Nogueras, per part de Junts s'asseuran a la taula de negociació el president a l'exili, Carles Puigdemont, i el secretari general de Junts, Jordi Turull. En representació del PSOE és Santos Cerdán qui s'encarrega de les converses amb Junts, mentre que es dona també per descomptada la presencia a la reunió de demà de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. Tot i que a la trobada que van mantenir el 6 de novembre Puigdemont i Cerdán a Brussel·les va estar present la responsable del grup socialista a l'Eurocambra, Iratxe García, no ha transcendit qui acompanyarà aquest cop els negociadors socialistes.

L'acord que van tancar socialistes i Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, subratlla que ateses les "profundes discrepàncies sobre la forma final de resolució del conflicte [entre Catalunya i l'Estat], a més de les desconfiances mútues reconegudes per tots dos", PSOE i Junts van acordar dotar-se d'un mecanisme internacional "que tingui les funcions d'acompanyar, verificar i fer seguiment de tot el procés de negociació i dels acords a què s'arribi". Aquest era un dels punts conflictius de la negociació, però ahir el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensar públicament la fórmula.