La Sagrada Família se situa com el desè monument a tot el món més fotografiat i referenciat a Instagram. Els experts en fotografia de l'empresa britànica ParrotPrint han anunciat els deu llocs emblemàtics més fotografiats del món a aquesta xarxa social. Aquests inclouen els punts de referència amb més hashtags a Instagram des del seu llançament el 2010. La llista no amaga cap sorpresa, ja que aquests deu llocs emblemàtics són mundialment coneguts per milions de persones.

Tancant el top 10 mundial, la Sagrada Família compta amb 2,6 milions de hashtags a Instagram. A l'estudi d'aquesta start-up britànica fundada el 2014, se subratlla que Barcelona és famosa per la seva arquitectura metropolitana. A més, destaquen que la Sagrada Família és l'edifici més emblemàtic de la ciutat i actualment és l'església catòlica inacabada més gran del món. La seva construcció va començar el 1882 i està previst que l'edifici s'hagi completat el 2026, coincidint amb el centenari de la mort d'Antoni Gaudí.

París i Londres, principals referències

Per increïbles que siguin els llocs, perquè una fita sigui una de les més fotografiades ha de ser molt accessible. Per aquest motiu, no és d'estranyar veure Londres i París amb dos punts de referència cadascun entre els deu primers. Es tracta de la Torre Eiffel, que ocupa la primera posició del rànquing amb 7,2 milions de hashtags a l'aplicació. L'altre monument situat a París és el Louvre, que queda en una quarta posició amb 3,6 milions de hashtags a Instagram. Els dos emblemes de Londres són el London Eye i el Big Ben. Ocupen la cinquena i sisena posició respectivament, amb 3,4 i 3,2 milions de referències a l'aplicació.

sagrada família instagram
Fotografia a Instagram d'un usuari amb el #sagradafamilia / Foto: Instagram

Pel que fa a les absències, en destaquen algunes com la Gran Muralla de la Xina, l'Òpera de Sydney, el Taj Mahal i el Machu Picchu, que no ocupen cap de les primeres deu posicions. El portaveu de la companyia encarregada de fer aquest informe ha explicat que "potser és sorprenent no veure aquests monuments entre els deu primers, però el nombre de visitants més reduït s'explica a causa de la seva ubicació, és difícil veure'ls entre els deu primers". Finalment, ha remarcat que "ningú ja no va enlloc sense els seus telèfons, i menys quan visita llocs emblemàtics de vacances, així que no és d'estranyar veure la gran quantitat d'etiquetes que cada punt de referència ha acumulat a Instagram al llarg dels anys".

Aquest és el top 10 mundial:

  • 1. Torre Eiffel, París (7,2 milions de hashtags a Instagram)
  • 2. Burj Khalifa, Dubai (6,2 milions de hashtags a Instagram)
  • 3. El Gran Canyó, Arizona (4,2 milions de hashtags a Instagram)
  • 4. Louvre, París (3,6 milions de hashtags a Instagram)
  • 5. London Eye, Londres (3,4 milions de hashtags a Instagram)
  • 6. Big Ben, Londres (3,2 milions de hashtags a Instagram)
  • 7. El Pont Golden Gate, Califòrnia (3,2 milions de hashtags a Instagram)
  • 8. Empire State Building, Nova York (3,1 milions de hashtags a Instagram)
  • 9. Burj Al Arab, Dubai (2,7 milions de hashtags a Instagram)
  • 10. Sagrada Família, Barcelona (2,6 milions de hashtags a Instagram)