Just a l’altra banda del carrer de l’entrada principal del Poble Espanyol de Barcelona hi ha uns jardins, entre l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia i el carrer Dàlia, que els veïns del barri de la Font de la Guatlla -districte de Sants-Montjuïc- fa temps que tenen identificat com un espai on sovint hi ha botellots. De fet, membres de la Plataforma Afectats Contaminació Acústica i Massificació d'Esdeveniments (PACAME) van definir el juny del 2022 a ElNacional.cat aquest espai com un “escenari recurrent de botellots”, al mateix temps que alertaven d’intrusions nocturnes en jardins privats de l’esmentat carrer Dàlia.

Tot i que la situació no hauria millorat durant tot aquest temps des que aquest mitjà va recollir aquells punts de vista, el fet és que ara sí que podria experimentar una millora de cara a la pacificació de la zona, un cop l’Ajuntament de Barcelona ha optat per reubicar cinc bancs de la zona que sistemàticament eren utilitzats per fer-hi botellots. Segons avança ‘Betevé’, aquests elements de mobiliari urbà s’han retirat de la zona enjardinada més propera als habitatges del carrer Dàlia i s’han recol·locat en una altra part dels jardins situats al costat de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia.

Segons veïns citats per la televisió pública barcelonina, la reubicació de bancs intentarà frenar les reunions per fer botellot a altes hores de la matinada, habituals la majoria de nits entre dijous a diumenge, però els mateixos residents no creuen que el simple trasllat dels bancs solucioni el problema i reclamen que s’augmenti la vigilància en una zona molt concorreguda pels clients dels locals d’oci del Poble Espanyol. Cal recordar, en tot cas, que l’Ajuntament ja es va comprometre a la primavera a reforçar la neteja als carrers del barri i a millorar la il·luminació com a mesures per evitar botellots.

Els veïns sorollosos de la Font de la Guatlla

El barri de la Font de la Guatlla està limitat per la Gran Via de les Corts Catalanes, les avingudes de Maria Cristina i Francesc Ferrer i Guàrdia i el parc de la Font Florida i inclou la falda de Montjuïc al vessant que dona entre les places Espanya i Cerdà. En una superfície de 30 hectàrees hi viuen 10.316 barcelonins, als quals cal afegir dos veïns especialment sorollosos, d’una banda, l’avinguda Maria Cristina, epicentre d’esdeveniments ciutadans de tot tipus, des de proves esportives fins a celebracions multitudinàries; de l’altra, el Poble Espanyol, un complex lúdic -de dubtós valor arquitectònic- que concentra diverses discoteques a banda de ser un espai on també s’organitzen esdeveniments musicals i, just al davant, botellots la majoria de nits entre dijous i diumenge

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!