Aquest any, el Pessebre de Barcelona 2023 torna a la plaça de Sant Jaume. Aquest pessebre promet ser un dels principals atractius nadalencs a la ciutat catalana, atraient visitants i vilatans per igual. La nova instal·lació presenta una representació física amb figures retallables en un impressionant espai tridimensional. Si tens ganes de gaudir d'una tradició tan bonica, en aquest article t'oferim tots els detalls sobre horaris, dates i les novetats que podreu trobar al Pessebre de la plaça Sant Jaume!

🎄 Fires de Nadal a Catalunya 2023: 17 mercats nadalencs imperdibles
 

Nadal a Barcelona 2023: agenda d'activitats per gaudir de les festes
 

Pessebre de Barcelona 2023: Com serà la plaça de Sant Jaume?

El Pessebre de Barcelona 2023 estarà disponible de l'1 de desembre de 2023 al 5 de gener de 2024 en un format gratuït i sense límit d'aforament. A diferència de l'any passat, que va tornar després de dos anys d'absència per la Covid-19, l'escenari serà una instal·lació de l'escenògraf Ignasi Cristià, que vol homenatjar la tradició del pessebre napolità a partir d'un naixement cent per cent barceloní i que es vol sumar a la celebració dels 800 anys de tradició del pessebrisme. 

🎄 Fira de Santa Llúcia 2023 a Barcelona: dates, horaris i parades
 

Hi ha més pessebres a Barcelona aquest Nadal 2023?

El Pessebre de la Plaça Sant Jaume no és l'únic pessebre que podràs trobar a Barcelona durant aquest Nadal 2023. Et recopilem a continuació els que també podràs visitar aquests dies vinents:
 

  • Pessebre tradicional al pati del Museu Frederic Marès: dedicat a Sant Francesc d’Assís, s’inspira en pintors de l’època, fent referència especial a Giotto di Bondone. L’objectiu d’aquest pessebre és esdevenir una recreació de l’època de Sant Francesc. Es pot visitar del 25 de desembre al 7 de gener.
  • Pessebre del Reial Monestir de Pedralbes: del 16 de desembre al 2 de gener es pot veure, que representa la simbologia del naixement i l’anunciació als pastors. Les figuretes són creades per Daniel José Urseguía i Pere Catà i Vidal.

 

L'arbre de Nadal de la plaça de Sant Jaume

Més enllà del pessebre, en un dels racons de la plaça de Sant Jaume, es munta l’arbre de Nadal 2023, que tindrà 15 metres d’alçària. Està format per diversos avets petits i mitjans, d’entre 2 i 4,5 m d’alçària, muntats sobre una gran estructura metàl·lica.

La decoració de l’arbre és dissenyada per Gerard Riudalbàs i Andreu Boluda i està inspirada en la representació de l’obra del ‘Trencanous’, de Taixovski.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!