Amb l'arribada imminent de Nadal, arriba un dels esdeveniments més esperats a Barcelona: la Fira de Santa Llúcia. Aquest emblemàtic mercat nadalenc transforma la plaça de la Catedral de Barcelona en un vibrant escenari ple de parades que ofereixen una àmplia varietat de productes festius ideals per decorar les nostres llars. Des de fa anys, aquest mercat de Nadal ha esdevingut una tradició arrelada al cor de la capital catalana, així que us oferim tota la informació essencial per visitar-la: dates, parades i detalls imperdibles de la Fira de Santa Llúcia 2023.

✨ Fires de Nadal a Catalunya 2023: 17 mercats nadalencs imperdibles
 

🎄 Nadal a Barcelona 2023: agenda d'activitats per gaudir de les festes

 

Quan és i quins horaris té la Fira de Santa Llúcia de Barcelona 2023?

Tot i que en el seu inici —les primeres referències del mercat daten del 1786— la Fira de Santa Llúcia de Barcelona se celebrava expressament el 13 de desembre (dia de Santa Llúcia), en l'actualitat, i també en aquest final de 2023, el mercat s'instal·la vora la Catedral per durant prop de tres setmanes. En aquesta ocasió, la inauguració de la fira de Nadal més antiga de la capital catalana serà el 24 de novembre i els productes dels comerciants podran comprar-se fins al 23 de desembre, just abans de la nit de Nadal. L'horari de la Fira de Santa Llúcia 2023 serà de 10 a 21 h amb independència del dia de la setmana i si és o no festiu.

Transport i com arribar a la Fira de Santa Llúcia?

La Fira de Santa Llúcia 2023 a Barcelona no canviarà la seva ja més que tradicional ubicació. El punt exacte es troba al barri Gòtic de la ciutat comtal, més concretament a la intersecció de l'Avinguda de la Catedral amb la Plaça Nova, on les paradetes dels comerciants de Nadal s'instal·len el 24 de novembre i permeten l'entrada gratuïta a tots els que vulguin donar un cop d'ull als productes tan especials que estaran a la venda. Ben a prop queda també la Plaça de Sant Jaume, on s'instal·la l'original pessebre. En tractar-se d'un indret cèntric de la ciutat, és possible arribar-hi de diferents maneres. T'ho detallem:

  • En metro: parades de Jaume I (Línia 4), Liceu (Línia 3) i L1 (Catalunya o Urquinaona)
  • En autobús: línies 17, 19, 40, 45, 120 i autobús turístic
  • A peu fent un passeig des de qualsevol punt del barri Gòtic

Que puc comprar a les parades de Nadal de la Fira de Santa Llúcia 2023?

Seran al voltant de 300 parades les que conformaran el mercat de Nadal de la Fira de Santa Llúcia de 2023 a Barcelona. Cal destacar que els productes que els comerciants de la fira ofereixen són en certa manera temàtics, i és que la majoria d'articles i objectes que estan a la venda estan directament relacions amb les dates nadalenques. Per tant, els principals productes que s'hi podran comprar seran:

  • Articles per al pessebre: figures de tota mena, caganers, molsa, etc. 
  • Decoració de Nadal: ornaments nadalencs, arbres de Nadal, flors de Pasqua, vesc, tions 
  • Productes artesanals: Cada any hi ha infinitat de productes artesanals com joies, roba, bosses, mocadors, joguines, decoració, etc.