La Fira de Santa Llúcia 2022 a Barcelona ja és aquí! Com és tradició cada any quan s'apropa Nadal, la ciutat comtal es prepara per celebrar el seu mercat nadalenc situat al costat de l'emblemàtica Catedral de Barcelona. I és que per molt que aquesta no sigui l'única fira festiva de la ciutat durant aquestes dates, sí que destaca per ser la més antiga a més de pels divertits productes que ofereix. L'esdeveniment, que ja ha derivat en una celebració que s'arriba a estendre durant tres setmanes, s'ha convertit en tot un reclam per als turistes que passegen per la capital catalana, però també per als locals. A continuació, t'expliquem tot el que cal saber sobre la Fira de Santa Llúcia 2022 de Barcelona: horari, dates i ubicació concrets i els productes que estaran a la venda.

Encesa de llums de Nadal a Barcelona 2022: data, horari i on veure-la
 

Dates i horari de la Fira de Santa Llúcia a Barcelona 2022 per Nadal

Tot i que en el seu inici —les primeres referències del mercat daten del 1786— la Fira de Santa Llúcia de Barcelona se celebrava expressament el 13 de desembre (dia de Santa Llúcia), en l'actualitat, i també en aquest final de 2022, el mercat s'instal·la vora la Catedral per durant prop de tres setmanes. En aquesta ocasió, la inauguració de la fira de Nadal més antiga de la capital catalana serà el 25 de novembre i els productes dels comerciants podran comprar-se fins al 23 de desembre, just abans de la Nit de Nadal. L'horari de la Fira de Santa Llúcia 2022 serà de 10 a 21 h amb independència del dia de la setmana i si és o no festiu.

Com arribar al Mercat de Santa Llúcia 2022

La Fira de Santa Llúcia 2022 a Barcelona no canviarà la seva ja més que tradicional ubicació. El punt exacte es troba al barri Gòtic de la ciutat comtal, més concretament a la intersecció de l'Avinguda de la Catedral amb la Plaça Nova, on les paradetes dels comerciants de Nadal s'instal·len el 25 de novembre i permeten l'entrada gratuïta a tots els que vulguin donar un cop d'ull als productes tan especials que estaran a la venda. Ben a prop queda també la Plaça de Sant Jaume, on s'instal·la l'original pessebre. En tractar-se d'un indret cèntric de la ciutat, és possible arribar-hi de diferents maneres. T'ho detallem:

  • En metro: parades de Jaume I (Línia 4) i Liceu (Línia 3)
  • En autobús: línies 47, 120, V15, V17, N8, N28 i autobús turístic
  • A peu fent un passeig des de qualsevol punt del barri Gòtic

Els millors productes que pots comprar al mercat de la Fira de Santa Llúcia 2022 de Barcelona

Seran al voltant de 300 parades les que conformaran el mercat de Nadal de la Fira de Santa Llúcia de 2022 a Barcelona. Cal destacar que els productes que els comerciants de la fira ofereixen són en certa manera temàtics, i és que la majoria d'articles i objectes que estan a la venda estan directament relacions amb les dates nadalenques. Això implica ornaments de decoració nadalenca, arbres de Nadal, flors de Pasqua, articles per al pessebre, molsa, vesc i fins i tot llaminadures. Solen destacar també els divertits caganers que, fugint en certa part de la tradició, porten personatges de ficció i celebritats a la decoració nadalenca de les cases. Els productes de la Fira de Santa Llúcia són majoritàriament artesans i també estan disponibles articles fets a mà, com ara bijuteria, mocadors o titelles ideals per si no saps què regalar al teu amic invisible.