La nova atracció de caiguda lliure del Parc del Tibidabo es dirà Merlí, en referència al nom del mag. L'atracció, que està previst que s'inauguri en els pròxims dies, representarà una vareta màgica de 52 metres que suposaran 500 metres per sobre del nivell del mar i que la faran visible des de tota la ciutat de Barcelona. El nom ha estat escollit d'entre totes les propostes presentades pels treballadors de Barcelona Serveis Municipals, segons ha informat el parc. A més de funcionar com a atracció de caiguda lliure, Merlí tindrà una parada intermèdia des d’on els 24 usuaris podran gaudir d’una visió de 360 graus sobre Barcelona i el Vallès gràcies al seu disseny circular. La nova atracció ha suposat tres anys de desenvolupament i ha tingut un cost de 2,4 milions d’euros, i començarà a funcionar aquest mes de maig. Fa uns dies el Parc del Tibidabo mostrava el procés d'instal·lació de l'atracció, que es va construir a Àustria i es va traslladar recentment a Barcelona. 

 

Merlí és una de les novetats més esperades d'aquesta temporada al Tibidabo, però no l'única. El Parc ha rebatejat les cinc plantes, que en comptes de tenir xifres, ara tenen noms relacionats amb els espais que configuren. Així, la planta baixa, on hi ha la majoria de grans atraccions, ara es diu Aventures; la següent, Xerinola, ja que inclou atraccions engrescadores. La tercera planta és la del terror, i s'ha rebatejat com a 666, combinació numèrica que també dona nom a l'Hotel 666 i a l'Espai 666, una nova zona on es poden conèixer els personatges del passadís del terror. La quarta planta és la dels Somnis perquè conté atraccions com l'Embruixabruixes o el Miramiralls. Finalment, la planta superior és la de l'Àrea Panoràmica, on es troben els miradors, que han estat modernitzats en l'últim any. 

Inscripció a les activitats didàctiques

Aquest dijous s'han obert les inscripcions per a les activitats didàctiques, dirigides als més petits. En concret, hi ha dues opcions, una activitat de ciència, tecnologia i medi ambient destinada a infants des dels cinc anys fins a joves de 18 anys i una de robòtica, una novetat d'aquest any, dirigida a estudiants de primària i ESO. La primera vol apropar conceptes científics i tecnològics als joves i mostrar-los a través del funcionament de les atraccions. L'altre, que es fa en col·laboració amb Lego i l'Abacus, proposa als alumnes problemes similars que enfronta l'equip de la missió Artemis a la Lluna.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!