El candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat als seus rivals polítics que no acceptin els vots del PP per a arribar a ser alcaldes a la ciutat. Durant una entrevista al programa "Converses" de COPE Catalunya, Maragall ha advertit que Barcelona "corre el risc de caure en mans d'una aliança conservadora", i ha assegurat que ell farà tot el possible per a evitar-lo. Ha recordat que el candidat del PP, Daniel Sirera, "es va oferir, i tant Trias com Collboni van dir que ja els semblava bé". Per això, ha afegit que "no es pot competir per l'Alcaldia de Barcelona incloent una força que pot ser decisiva, però que no representa ni a la majoria sociològica ni política de la ciutat".

En aquest sentit, Maragall ha reivindicat la necessitat de construir majories polítiques àmplies i progressistes que defensin els interessos de la ciutadania. Segons el candidat d'ERC, Barcelona necessita un govern que aposti per la justícia social, la sostenibilitat i la participació ciutadana. Durant l'entrevista, Maragall també s'ha referit a la proposta d'Aena per a ampliar l'Aeroport de Barcelona. Segons el candidat d'ERC, aquesta proposta "no es podia acceptar, per dignitat", i ara és necessari replantejar el projecte de zero sota el lideratge d'una comissió especialitzada.

Trias afirma que buscarà el suport d'ERC i el PSC si guanya les municipals

El candidat de Junts per Catalunya, Xavier Trias, no ha descartat comptar amb el suport del Partit Popular si és dona el cas, però ha deixat clar que no els anirà a buscar i que el seu suport podria ser un afegit. "El darrer cop que vaig ser alcalde el PP em va donar suport de més a més, i jo mai dic que no a ningú", ha afegit Trias, que ha recalcat que el seu principal objectiu és arribar a l'ajuntament i governar la capital catalana sense pactar amb Colau.

Per altra banda, Trias ha afirmat aquest dissabte que en cas de ser el guanyador de les eleccions municipals del 28 de maig els primers partits als quals s'aproparia per buscar suport serien Esquerra Republicana i el PSC. "És evident que si jo guanyo les eleccions, hi ha dos partits als quals m'aproparé immediatament per veure si em donen suport. Són els socialistes i Esquerra Republicana. La meva voluntat és oferir governabilitat amb el PSC i ERC", ha confirmat Trias