El candidat a l'alcaldia de Barcelona de Junts per Catalunya, Xavier Trias, ha afirmat aquest dissabte que en cas de ser el guanyador de les eleccions municipals del 28 de maig els primers partits als quals s'aproparia per buscar suport serien Esquerra Republicana i el PSC. Així ho ha explicat aquest dissabte des de Sarrià, on se celebrava l'Streert Flee Market. "És evident que si jo guanyo les eleccions, hi ha dos partits als quals m'aproparé immediatament per veure si em donen suport. Són els socialistes i Esquerra Republicana. La meva voluntat és oferir governabilitat amb el PSC i ERC", ha confirmat Trias.

Per altra banda, el candidat de Junts no ha descartat comptar amb el suport del Partit Popular si és dona el cas, però ha deixat clar que no els anirà a buscar i que el seu suport podria ser un afegit. "El darrer cop que vaig ser alcalde el PP em va donar suport de més a més, i jo mai dic que no a ningú", ha afegit Trias, que ha recalcat que el seu principal objectiu és arribar a l'ajuntament i governar la capital catalana sense pactar amb Colau.

Trias també ha refermat la idea que ell és l'únic candidat que no pactarà amb Ada Colau, i creu que tots els altres partits ho podrien fer. "Tirar endavant la ciutat exigeix un canvi importatíssim a Barcelona, si continuem així aquesta ciutat no anirà bé, i el canvi es diu Xavier Trias. Perquè els altres acabaran fent alguna cosa amb la Colau i l'únic que deixa clar que no ho farà soc jo", ha dit contundent el candidat de Junts.

"Barcelona és la ciutat de la gent que col·labora"

En el passeig per les parades dels comerços de Sarrià que avui surten al carrer en el marc del ‘Sarrià Street Market’, Trias ha assegurat que “Barcelona és la ciutat de la gent que col·labora i la construeix, no la dels uns contra els altres d’Ada Colau”. El candidat ha mostrat avui tot el seu suport al comerç de proximitat de la capital catalana durant una passejada pel ‘Sarrià Street Market’ i ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que des de l'Ajuntament donarà “tot el suport al comerç de proximitat, una de les eines bàsiques per crear ciutat”. “La ciutat seria diferent sense comerç de proximitat. Són molt importat els comerços, les botigues, els eixos comercials. Quan estiguem a l'ajuntament els hi donarem tot el suport”, ha insitit.

Trias també ha donat suport a la Llibreria de la Plaça, establiment que va patir un greu incendi fa unes setmanes i que avui ha instal·lat una parada de venda solidària de llibres per a recaptar fons que permetin la seva reobertura. Trias, que ha adquirit una biografia de Johan Cruyff, ha destacat “l’enorme reacció de suport i solidaritat de tot el barri envers les propietàries de la llibreria, la Rosa i la Maria Bassedas, que estan disposades a tirar-la endavant”.