El cantautor Luis Pastor, acompanyat del seu fill Pedro actuaran a les festes de la Mercè, segons ha comunicat l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau en una piulada:

Per Colau, “una societat oberta i democràtica només és possible amb una cultura lliure, crítica i sense mordasses”, d'aquesta manera ha justificat l'actuació dels Pastor. La notícia arriba després que l’Ajuntament de Madrid cancel·lés el concert que pare i fill havien de fer a les festes de Aravaca (Madrid) el 8 de setembre.

El proper 8 de setembre i en el marc de la festa major del districte madrileny d’Aravaca hi havia previst un concert del cantautor Luis Pastor, acompanyat del seu fill Pedro. El recital va ser programat durant l’anterior mandat municipal, però ara, el nou equip de govern encapçalat pel PP ha decidit cancel·lar el concert, fet que se suma a l’anul·lació a principis de juliol d’un directe de Def Con Dos amb la intenció d’evitar “alimentar el discurs de l'odi”.

Luis Pastor, cantautor compromès amb la lluita antifranquista, ja va patir la censura als anys setanta, a les acaballes del règim, quan el seu primer disc es va veure escapçat i només van poder veure la llum quatre temes. Ara, gairebé cinquanta anys més tard, ha vist com un recital seu ha estat suspès després d’un canvi polític a l’Ajuntament de Madrid. Per contra, pare i fill sí que actuaran durant les festes de la capital catalana.